Autor: Tiive Murdoja • 11. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narvas ja Võrus kaotati töövaidluskomisjonid

Alates 1. märtsist hakkas Narvas töövaidlusi lahendama Jõhvi töövaidluskomisjon ning alates 6. märtsist hakkas Võru töövaidlusi lahendama Tartu töövaidluskomisjon.

Tööinspektsioon kinnitab, et see ei vähenda töövaidluste lahendamise kättesaadavust töövaidluse osapoolte jaoks. Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Meeli Miidla-Vanatalu sõnul ei ole Tööinspektsioonile võõras taoline lahendus, kus ühe linna töövaidluskomisjon sõidab teise linna istungeid pidama. "Sarnane süsteem toimib edukalt juba mitmeid aastaid Rakveres, Paides, Raplas, Haapsalus, Kärdlas, Jõgeval, Põlvas, Viljandis ja Valgas."

Miidla-Vanatalu lisas, et täpset ajaplaani väljasõiduistungiteks ei saa koostada, vaid see oleneb laekunud avalduste arvust ning kavandatavate istungite aegadest. "Näiteks Hiiumaal käis alaliselt Saaremaal asuv töövaidluskomisjon eelmisel aastal istungeid pidamas vaid neljal päeval."

Töövaidluste lahendamise kättesaadavus ei vähene töövaidluse osapoolte jaoks. Paberkandjal avaldusi on nii Narvas kui ka Võrus võimalik esitada Tööinspektsiooni kohalikes esindustes.

Dokumente on võimalik saata ka postiga tähtkirjana töövaidluskomisjoni asukohta või elektrooniliselt, digitaalselt allkirjastatuna. Küsimuste tekkimisel saab suhelda ka telefoni teel.

Ümberkorralduse eesmärgiks oli olemasolevaid ressursse võimalikult efektiivselt kasutada ning luua viies töövaidluskomisjon Tallinna, kus töövaidluste arv on 2013. aastal kasvanud 17.5 protsenti võrreldes 2012. aastaga. Samal perioodil on Ida- ja Lääne-Virumaa piirkonnas  töövaidluste arv langenud 24,4 protsenti ja Lõuna-Eestis 22,4 protsenti.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700