Autor: Tiive Murdoja • 29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toimub Tallinnas praktikakonverents

Täna, 29. aprillil korraldab SA Innove Tallinnas hariduskonverentsi „Praktiliselt praktikast”, mis võtab luubi alla praktikakorralduse kutsehariduses nii õpilase, kooli kui ka tööandja vaatenurgast.

„Konverentsi eesmärk on rääkida lahti praktikakorraldusega seonduvad probleemid, kus sõna saavad kõik osapooled,” ütles Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktor Arnold Pastak. Tema sõnul toob konverents esile praktikakorralduse suure osatähtsuse kutseõppe kvaliteedi saavutamisel ja noorte tööle asumisel. „Kindlasti tulevad arutlusele murekohad, nagu praktikajuhendajate nappus ettevõtetes, koolipoolne praktikantide kontroll ja juhendamine ning õpilasele sobiva praktikakoha leidmine,” selgitas Pastak.

„Praeguse praktikakorralduse tugevus on koolide valimisolek ettevõtetega koostööd teha, praktikajuhendid on enamasti aktuaalsed ning aitavad seostada õpitut reaalse tööga,” ütles Kaubamaja AS teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu. Tema sõnul võib nõrkusena välja tuua, et suhe ettevõtete ja koolide vahel ei ole proaktiivne, mis tähendab, et ettevõtetel ei ole sageli ressursse teemaga süvitsi minna ning esitada ajas pidevalt uuenevaid ootusi. „Tulevikus võiks mõelda  infovahetuse paremale korraldamisele, et olla teadlik koolide ootustest koostööle ettevõtetega, samuti ettevõtete praktikavõimalustest,” lisas Suitsu.

Konverentsi korraldab SA Innove kutsehariduse agentuur ja konverentsi rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Konverentsil astuvad üles Eesti ja välismaa praktikakogemust omavad noored, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning kutseõppeasutuste esindajad, Tööandjate Keskliit, Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur ja Poliitikauuringute Keskus Praxis. Lisaks jagavad oma kogemust Šveitsi ja Soome haridusspetsialistid. Konverents toimub Tallink Spa & Conference Hotelis.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Täpne ajakava on leitav siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700