Autor: Tiive Murdoja • 30. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pühapäeval, 1. juunil on taas kleitide kandmise päev

Esimene juuni on taas rahvusvaheliselt esile tõstetud kui kleidi kandmise päev. Kleidi kandmise päeva saab kasutada kui suurepärast põhjust leida selleks suveks üles see kõige parem, sobivam – enda lemmikkleit. Vaata nõuandeid ja soovitusi siit.

Kleit võib olla tütarlapselik, majesteetlik, lihtne, minimalistlikult stiilne, või hoopis ülevoolavalt meeleline ja luksuslik. Kleit võib olla hoolikalt läbi mõeldud vorm, mille taha varjuda, või siis vastupidi - naise isikupära, püüdluste ja hetkeemotsioonide väljendaja.

Kleit on üks mitmetahulisemaid ja mugavamaid riideesemeid, mille kandmise rõõm ja eelisõigus kuulub täna naistele. „Pikad kleidid on täna eriti trendikad – nad on mugavad ja mitmekülgsed, sobides nii randa, linnas jalutamiseks, kui ka õhtul restorani. Ideaalne kleit on selline, milles saad veeta muretult terve pika suvepäeva ja tunda end kaunina hommikust hilisõhtuni,“ sõnas laia kleidivaliku poolest tuntud Bastioni kaubamärgi disainer Monika Randloo.

Lilled, kleidid ja suvi käivad suurepäraselt kokku ning sellel suvel soosib mood eriti värvikaid ja maaliliselt lopsakaid õisi – nende elegantsete ning kandja sihvakust rõhutavate kleitidega õitseb naine rohelises suveaias kauneimalt:

Lühemat pikkust eelistades saab fookusesse tõsta suviselt päevitunud jalad ja kaunid kingad:

Kui lilledest jääb väheseks, või sooviks naiselikkust tasakaalustada mõne rahuliku mustriga, siis tulevad appi näiteks neerumuster, triibud või hoopis ruudud:

Kaunitarid, kes peavad suvist aega pidulikumas või ametlikumas õhkkonnas veetma, ning ei soovi loobuda lilledest, saavad valida luksusliku kangaga, väljapeetud ja mahedad, või lausa mustvalged lillekleidid. Neid kandes oled kaunis ja elegantne kõikjal:

„Võrreldes eelmiste aastatega soosib mood veelgi julgemat eneseväljendust – suvi on parim aeg katsetamaks värvide, mustrite ja loomulikult lillemotiividega. Selle suve kleitidelt leiab nii julged värvid ja suured mustrid, kui ka detailirohked mahedamad või hoopis mustvalged lahendused – seega kõigil on võimalik leida just enda isikupärale ja maitsele vastav moesuund,“ sõnas Randloo.

Foto: Bastioni, Montoni ja Mosaic kleidid
Foto: Montoni ja Mosaic kleidid
Foto: Mosaic ja Ivo Nikkolo kleidid
Foto: Montoni ja Bastioni kleidid
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700