4. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjad kiidavad tööregistrit

Augustis ühe kuu vanuseks saanud töötajate register saab tööandjatelt head tagasisidet, kirjutab Äripäev.

OÜ Nopri Talumeieri omanik Tiit Niilo rääkis, et tema hinnangul on EMTA põhimõtteline lähenemine igati õige. „Olles ise mitu korda neid andmeid sisestanud, võin öelda, et kõik on lihtne, loogiline ja selge,“ ütles ta. Niilo märkis, et kui seadus on kokku lepitud, siis peaks selle täitmise tegema ka võimalikult lihtsaks ning arusaadavaks. „See viis, kuidas EMTA tahab tagada seaduse täitmise ning aktiivselt selle eest seisab, on väga hea,“ märkis ta.

Setomaa turismitalo perenaine Laivi Mesikäpp leidis samuti, et töötajate register on igati mõistlik lahendus. „Positiivne töötajate registri juures on kindlasti selle mugavus, et ei pea enam andmeid mitmesse kohta esitama,“ sõnas ta.

Tõrvatilk meepotis

Mesikäpp hindas, et kuigi kokkuvõttes on töötajate register jätnud igati hea mulje, võiks ehk veidi norida teavitustöö kallal, mida oleks pidanud tegema rohkem. „Maksuameti kodulehel olevad küsimused-vastused ei anna tegelikult kõiki vastuseid,“ rääkis ta. Mesikäpa sõnul kompenseerib siiski teavitustöö mõningase vähesuse see, et register võimaldab ausamat konkurentsi.

Selista Ehituse juhataja Indrek Klampe lausus, et tema on töötajate registriga puutunud kokku pigem põgusalt, kuna raamatupidaja kannab töötajad registrisse. „Põgusa kokkupuute põhjal võin väita, et näiteks sel suvel on raamatupidaja pidanud kaks korda puhkuse ajal tööle tulema, et uued töölised tööle vormistada,“ ütles ta ja lisas, et tegu on siiski registri väikese n-ö peavaluga.

Töötajate register on töötamise infot koondav andmebaas. Töötamise peavad registreerima kõik tööd pakkuvad füüsilised ja juriidilised isikud.

Autor: Tiive Murdoja, Pille Ivask

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700