2. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjad rikuvad lapsehoolduspuhkuselt naasjate õigusi

Paljud tööandjad koondavad lapsehoolduspuhkuselt naasjaid või püüavad muul viisil töösuhet lõpetada. See on aga võrdõigusvoliniku Mari-Liis Sepperi sõnul vastuolus seadusega.

Võrdõigusvolinikule on selle aasta kaheksa kuu jooksul esitatud ebavõrdse kohtlemise kohta 122 kaebust. Seda on rohkem, kui 2013. aastal kokku, mil voliniku poole pöörduti kaebuse, selgitustaotluse või märgukirjaga 116 korral. Kõige enam kaebusi on seotud väikelapse vanemate, eelkõige lapsehoolduspuhkuselt naasjate ning rasedate diskrimineerimisega.

„Sel aastal on kurvakstegevalt palju neid juhtumeid, kus meie juurde tuleb naine seepärast, et tööandja ei soovi teda enam pärast lapsehoolduspuhkust tööle võtta,“ ütles võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.

„Tööandja selline teguviis rikub jämedalt lapsehoolduspuhkuselt naasja õigusi, mis on kaitstud meie seadustega. Panen kõigile tööandjatele südamele, et nad austaksid lapsevanemate õigust pärast lapsehoolduspuhkust oma endisele töökohale tagasi pöörduda,“ rõhutas Sepper. „Selle asemel, et lapsevanemaid eemale tõrjuda, võiksid tööandjad rohkem mõelda sellele, kuidas muuta oma asutust peresõbralikumaks. See on nii uutele kui olemasolevatele töötajate märksa innustavam – õnnelik ja rahulolev töötaja annab ka suurema panuse,“ märkis Sepper.  

Võrdõigusvolinik lisas, et lapsevanemad, kes on sellist käitumist kogenud, võivad nõu ja abi saamiseks pöörduda voliniku kantseleisse. Voliniku kantseleisse võib ka helistada, voliniku kõnetund on igal kolmapäeval kella 10.00 kuni 14.00. „Tänu järgmise aasta lõpuni kestvale Norra riigi toetusele saame aidata inimestel pöörduda kahju hüvitamise nõudmiseks ka töövaidluskomisjoni ja kohtusse. Kui õigusi on rikutud, näeb soolise võrdõiguslikkuse seadus ette kahjude rahalise hüvitamise. Diskrimineeritule hüvitise saamiseks aitamegi inimestel töövaidluskomisjonis asju ajada,“ sõnas Sepper.

Lisainfo www.svv.ee.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700