2. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: 85% avatud kontori töötajatest rahulolematud

Ulatuslikust rahvusvahelisest uuringust selgus, et 85% inimestest ei ole oma töökeskkonnaga avatud kontoris rahul ning nad ei suuda seal keskenduda, kirjutab theguardian.com blogis töövaidlustele spetsialiseerunud advokaat Philip Landau advokaadibüroost Landau Law Solicitors.

Rahvusvaheline turu-uuringutega tegelev Ipsos ja uuringumeeskond Workspace Future Team of Steelcase uurisid 14. erinevas riigis rohkem kui 10 000 töötajat. 95%-i uuringus osalenutest tunnustas, et privaatselt töötamine on nende jaoks oluline, kuid vaid 41% kinnitas, et neil on selleks ka võimalus. 31% uuringus osalenutest väitis, et nad on sunnitud kontorist lahkuma, et saada oma töö tehtud.

Uuringu teised olulised järeldused olid järgmised:

*Kontoritöötajad kaotavad segamise tõttu 86 minutit tööaega iga päev

*Paljud töötajad on alamotiveeritud ja vähe produktiivsed ning ülemäära stressis

*Nad on ei ole väga võimekad mõtlemist ja loomingulisust nõudvates ülesannetes

Sel aastal avaldas oma töökeskkonna teemasid käsitleva uuringu ka Canada Life Group Insurance (Kanadast alguse saanud Ühendkuningriikides tegutsev kindlustusfirma-toim.), kus leiti, et avatud kontor võib kujutada ohtu töötajate tervisele, heaolule ja tootlikkusele. Vaid 6,1% selles uuringus osalenutest arvas, et avatud kontoris töötamine on tervislik ning vaid 6,5% uskus, et see on hea nende töö tootlikkuse seisukohast.

Kanada uuringu väitel võtsid avatud kontoris töötanud inimesed 70% rohkem haiguspäevi kui need, kes töötasid kodus. Seda miks see nii on, on uuritud Arizona Ülikoolis, kus leiti, et haigena tööl käies jäetakse viirus kõikjale, mida puudutatakse nagu näiteks telefonid, töölauad, uksenupud, koopiamasinad ja liftinupud ning sealt saavad viiruse terved töötajad hiljemalt keskpäevaks.

Autor: Kadrin Karner, Kadrin Karner

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700