5. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRAKTILINE TÖÖTUBA: Kuidas vormistada ettevõtte vajadustele vastav tööleping?

27.novembril toimub Äripäevas praktiline töötuba, mille käigus valmib oma ettevõtte vajadustele vastav tööleping. Tutvu põhjaliku kavaga siit!

27.nov">praktiline töötuba, mille käigus on võimalik koostada just selline, oma vajadustele vastav tööleping.

Töötuppa on oodatud kõik, kes valmistavad ette või allkirjastavad töölepinguid, võttes sellega vastutuse töölepingust tulenevate tagajärgede eest.

Õppimine võõrastest vigadest on palju ohutum, seetõttu vaadeldakse töötoas koolitaja isiklikust praktikast võetud ca 15 erinevat kliendijuhtumit, mis on töölepingu ebaõnnestunud sõnastuse tõttu tööandjale kahjulikuks osutunud ja antakse näpunäiteid, kuidas teiste tehtud vigu vältida. Selle juurde tehakse märkmeid töövihikusse, millest valmibki ettevõtte spetsiifilisi vajadusi arvestav õiguskindel tööleping.

Seega - PRAKTILINE JA KÄEGAKATSUTAV TULEMUS TÖÖTOAST KOHE KAASA!

METI Personaliabi OÜ juhatuse liige Tiit Kruusalu.

Ta on töövaidlustes nii tööandjaid kui töötajaid esindanud personalivaldkonna praktik, kel on pikaaegsed kogemused avalikus ja erasektoris ning rahvusvahelises plaanis.

TÖÖTOA AJAKAVA:

9.00 -9.30 tervituskohv koos suupistete ja värske Äripäevaga

9.30-11.00 koolitus

11.00-11.15 kohvipaus

11.15-13.00 koolitus jätkub

Aeg:  27.november

Koht: Äripäeva koolituskeskuses, aadressil Pärnu mnt 105, Tallinn

Töötoa täpsema sisuga saate tutvuda SIIT.

REGISTREERUMINE:

Töötoa hind on 98 € + km (km-ga 118,80 eurot).

Registreerumiseks täitke registreerimisvorm või saatke oma kontaktid e-mailile [email protected]. Lisainfo telefonil 56 823 990.

Kohtumiseni töötoas!

______________________________________________

Töötoa teemad

Läbi elust võetud ca 15 kliendijuhtumi vaatleme, milliseid võimalusi ja kohustusi panevad tööandjale peale töölepingu erinevad ebaõnnestunult sõnastatud punktid.

Käime läbi ja teeme märkmeid alljärgnevatel teemadel:

• Töölepingu ja võlaõigusliku lepingu võrdlus alternatiivsest vaatenurgast.

• Võlaõigusliku lepingu võimalikud tagajärjed, kui  faktiliselt tehakse töölepingulist tööd?

• Mida silmas pidada tähtajalise töölepingu sõlmimisel?

• Kuidas määrata töö tegemise koht töölepingus?

• Kuidas määrata töölepingus palk ja lisatasud, et vältida vaidlusi ja lisatasude muutumist põhipalgaks? 

• Kuidas suuliselt lubatud hüved ja väljakujunenud tavad võivad muutuda töölepingu osaks?

• Millised on ohud tööaja arvestuse põhimõtete (summeeritud tööaja arvestus või E- R 8 tundi päevas) muutmises, kui see jääb vormistamata?

• Millal ja kuidas sõlmida siduvat koolituskokkulepet? Kuidas määrata asutuse enda sisekoolituse hinda?

• Puhkus. Millega võib töötaja tööandjat üllatada, kui tööandja ei ole puhkuste ajakava koostamisel kõiki asjaolusid arvestanud?

• Ärisaladus ja konkurentsipiirang. Millal muutuvad need töötajale siduvaks ja kuidas võivad need hoopis tööandja kahjuks töötama hakata?

• Leppetrahvid. Mille eest ja mida pidada silmas leppetrahvide määramisel?

• Kuidas vormistada töötasu ühekordne vähendamine praagi korral?

• Mille eest kaitseb ja milleks kohustab tööandjat varalise vastutuse kokkulepe?

• Töötajat piiravad punktid töölepingus. Kui kaugele võib tööandja minna töötaja juhtimisel ja kontrollimisel?

• Kui palju kaitseb tööandjat töötaja allkiri töölepingus, kus ta kinnitab, et on tutvunud olematute dokumentidega, nt ohutusjuhenditega ja võtnud need täitmiseks?

• Kas töölepingu lõpetamise tingimused töölepingus on ainult formaalsus või tööandja võimalus?

• Ohud minu ettevõtte töölepingutes. Too välja 3- 5 olulist kohta, mis tuleks Sinu ettevõttes töölepingut sõlmides üle vaadata.

Töötoa käigus täidetakse töövihik, mis saab aluseks ettevõtte vajadustele vastava töölepingu vormi lõplikuks koostamisel.

NB! Praktiline ja käegakatsutav tulemus töötoast kohe kaasa.

Töötoa lõppedes on osalejad õpetatud koostama töölepingut selliselt, et lisaks kohustuslikele punktidele, on ettevõtte huvides õigesti ära kasutatud ka Töölepingu seaduses antud võimalused.

LEKTOR:

Tiit Kruusalu, METI personaliabi OÜ juhatuse liige/ tegevjuht

Tiit Kruusalu on tegelenud personalitööga alates 1995.aastast. Selle aja sisse on mahtunud erialane teenistus avalikus sektoris ja rahvusvahelisel tasandil ning eraettevõtlus. Üks Tiidu kunagine juht nimetas teda „hulluarstiks“, kelle ülesandeks oli „võit- võit“ tulemusega ära lahendada keeruliseks muutunud töösuhted. Tagajärgedega tegelemise kõrval ja nendest järeldusi tehes, on ta keskendunud personaliprobleemide ennetustööle, luues protseduure ja käitumisjuhiseid, koostades juhendmaterjale, koolitades ja nõustades abivajajaid töösuhete valdkonda puudutavates küsimustes. Tema koolitused ja seal toodud näited on võetud isiklikust  igapäevasest praktikast, mitte kabinetiteoreetiku toodangu kuiv ettelugemine.

* Äripäeva seminaridel saanud osalejatelt 100%-lise soovitusindeksi.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700