11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõulutunne kontorisse!

Ideid jõuluagseteks ühistegevusteks kolleegidega, jagavad Loovuskohviku koolitajad Jaana Ojakäär ja Inge Ojakäär.

Jõulud on imeline aeg sisevaatluseks, kokkuvõtete tegemiseks ja mõtete mõlgutamiseks uue aasta plaanide üle. Võta aega, et sooja glögi kõrval oma kolleegide elust huvituda, mõtiskleda koos möödunu ja saabuva üle.

Kontorisse võiks luua hubase ja koduse õhkkonna: piparkoogilõhn, omaküpsetatud leib, küünlavalgus. Üks suund võiks olla, et kõik, mis puudutab jõulumeeleolu kontoris, oleks kas oma kätega loodud või eestimaiste toodete seast valitud. Kontorit pole vaja jõulukujundustega üle koormata, piisab ka väikesest jõulunurga loomisest.

Jõulunurgakesse võib igaüks tuua kodust oma lemmik lapsepõlve mänguasja – jõulud on ju muinasjuttude ja lapsemeelsuse aeg. Selle eseme võiks salaja asetada kotti, kust keegi sätib need välja kõigile vaatamises, siis on tore koos mõistatada, kellele mis ese kuulub.

Metsakuuse asemel saab kasutada fantaasiat ja meisterdada meeskonnaga ühiselt kaunis kuusepuu. Näiteks kujundage kuusepiirjoon teibi abil lõngaga seinale ja eheteks sättige firmasse saadetud jõulukaardid. Jõulukaarte võib vahvate suurte pesulõksudega riputada ka üle kontori tõmmatud nöörile.

Jõululõhna saab jõululõhnalistest viirukitest või küünaldest ning kõrvu paitagu südamlikud jõuluhelid.

Koosolemine, suhted ja suhtlemine pühadehõngulises miljöös on hoopis teine kui argipäevarutiin. Looge meeskonnaga ühiselt mõni tore jõulurituaal või hubane koosloomise õhtu.

Ideid jõuluaegseteks ühistegevusteks:

• Jõuluhõnguline meisterdamise töötuba. Igaüks õpetab teistele midagi toredat valmistama: kaarte, kuuseehteid, trühvleid, küünlaid, maiustusi jm.

• Jõulukino kontoris – kuvage dataprojektoriga bürooseinale mõni vahva jõulufilm, mida glögi juues ja piparkooke krõbistades kolleegidega nautida.

• Jõulumuinasjutu õhtu – kutsuge muinasjutuvestja või jagage igaüks ise oma lemmiklugu.

• Hõrgutav ühine jõulusööming – jõululõuna või -õhtusöök.

• Vahetuspakid kolleegidega.

• Visioonikaart uueks aastaks – asetage suurele paberile/seinale ajakirjadest lõigutud pildid uue aasta plaanidest ja soovidest.

• Lauamänguõhtu – võtke kaasa oma lemmikmängud ja nautige mängurõõmu.

• Sportlik ühistegevus: kelgutamine, uisutamine, curling.

• Paigutage keset kontorit jõulupostkast teineteisele heade soovide jagamiseks.

• Luuleõhtu – õppige jõuluõhtuks selgeks toredaid jõululuuletusi või kirjutage ise haikusid või luuletusi.

• Ja miks mitte teha ka üks vahva jõuludisko lõunapausi ajal :)

Loovaid ja südamlikke jõule!

Loe lisaks www.loovuskohvik.ee.

Autor: Kirjutab www.loovuskohvik.ee, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700