Autor: Heidi Vihma • 11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Ö-s hakkab elu keema õhtuti

Restoran Ö eristub sellega, et pakub kindlaid nelja-, kuue- ja kaheksakäigulisi söögikordi.
Foto: Meeli Küttim
Ö-st on saanud õhturestoran – uksed avanevad alles kell kuus. Restorani köögipoolt on asunud kujundama kaks noort, kuid juba kuulsust kogunud kokka – Martin Meikas ja Ranno Paukson, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Noorte meeste käe alla on Ö keeranud näo otsusekindlalt põhja: Ö järgib trendikat Põhjamaade kulinaarset stiili. Menüüs on vinnutatud part, heinasuitsused tomatid, kadakaoksaga kõrvetatud kammkarp, tursapõsed, soolakurgigeel, mustasõstralehe jäätis, kama. Ehk kõik see, mis viimastel aastatel koos Põhjamaade köögi tähelennuga on maailma gurmaanide tähelepanu keskpunkti tõusnud: puhas ja värske kohalik tooraine, eelistatavalt väiketootjatelt, lihtsad, piirkondlikud valmistusviisid, hea maitse ühendamine tervislikkusega.

Metsamenüü baroksete lühtrite all

Teiseks uuenduseks on valikuvabaduse puudumine – ühiskondlikus elus küll sügavalt põlatud, kuid gastronoomia tippude poolt kõrgelt hinnatud ilming. Valikuvabadus restorani kontekstis tähendab võimalust ise otsustada, mida ja mis järjekorras süüa, aga Ö-s tuleb süüa seda, mis antakse.

Tegelikult ega valik päris olematu ka ei ole: valida on nelja-, kuue- ja kaheksakäigulise söögikorra vahel, kuid nende raames on road juba kokkade poolt paika pandud – võta või mine koju. Kiidan kokkade julgust, kuid siiski pean tunnistama, et tundsin end mõnevõrra ahistatuna.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi SIIT.

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700