15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommi asemel kingikotti jõulusalmid

Bürootöötajate aasta lõpeb tõeliselt kaelamurdva kolmiksaltoga – kuidas leida töötajate  lastele jõulupakk, mis mahuks eelarvesse, rõõmustaks lapsi ja meeldiks ka nende vanematele. Kommi asemele võib sobida aga vahva lasteraamat.

Advendiajaga kaasnev kommi- ja šokolaadiuputus on lapsevanemad juba kuu algul turri ajanud, nii et jõulupeol lisandunud kommipakk võib põhjustada tõsise pahameele. Kui siiski soovitakse jõulupakki midagi söödavat panna, võiks kingitusega näidata, et töötajate perede tervisest hoolitakse, ning otsida kvaliteetseid tervislikke alternatiive.

Pigem võiks aga kingiotsingul pilgud pöörata lookas lastekirjanduse lettidele. Valik on enne pühi uskumatult lai ning trükivärskeid raamatuid lisandub pea iga päev.

Kindlasti tasub eelistada Eesti oma autorite ja illustraatorite uudisloomingut. Näiteks on väga soojalt vastu võetud Evelin Banhardi ja Tuuli Seinbergi südamlik ja lustakas jõululuuletuste kogu “Päkapikk on detektiiv”.

Trükitähtedes raamat ja Ilona Sula joonistatud muinasjutulised pildid on suunatud küll lasteaia- ja algkoolilapsele, kuid tekstide mänglev mitmekihilisus ja kelmikad puändid teevad luuletused vägagi nauditavaks ka täiskasvanud lugejale, kes otsib vaheldust põlvkondade kaupa kõlanud vanadele jõulusalmidele. Just uudsuses ja värskuses luulekogu võlu peitubki.

Valikus leidub sooje südamlikke luuletusi talvest ja jõuluootusest, aga ka krutskiga salme päkapikkudest, lumevaaladest, pirtsakatest piparkoogipreilidest ning jõuluvana kevadtöödest. Lisaks sellele on oma luuletus ka kõigile hajameelsetele isadele ja vanaisadele, kelle etteaste jõuluõhtul kindlasti tähelepanuta ei jää.

Raamatu tellimisinfo leiab siit.

Aastalõpu pisik

Evelin Banhard

Enne jõule alailma

jäävad lapsed äkki ilma

kõigist krutskimõtetest,

pahandusevõtetest.

 

See on mingi veider pisik,

kuna ükski vanem isik

seda külge küll ei saa,

isegi kui tahaks ta.

 

Lapsed aga, imelugu,

paid ja viksid ühtelugu.

Alles jaanuarikuus

vabanevad pisikust.

Autor: Tiive Murdoja, sekretar.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700