Autor: Tiive Murdoja • 17. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim sekretär 2014 Heidi Pähn tegeleb huvitavate hobidega

2014. aasta parim sekretär Heidi Pähn.
Möödunud aasta parimaks sekretäriks valitud Heidi Pähnal, kes töötas TTÜ-s sekretärina, aga alates jaanuarist rahvusvahelise koostöö spetsialistina, jagub oma põhitöö kõrvalt aega tegeleda kahe põneva hobiga - graafilise disaini ja näitlemisega harrastusteatris. Uurisime Heidilt, kuidas ta jõudis oma hobideni ja kuidas ta töö kõrvalt kõike jõuab.

Sinu üks hobidest on graafiline disainimine. Mis see endast kujutab ja kust selline hobi alguse sai?

Huvi kunsti vastu on olnud minus alati. Kaksteist aastat tagasi avastasin enda jaoks fotomanipulatsioonid, millele järgnesid digimaalid ning graafika. Oskus kujundusprogrammidega ümber käia, viis mind lõpuks erinevate plakatite, trükiste ja muu sellise kujundamiseni.

Juba kooliajal pidin käsitsi kooliürituste jaoks plakateid joonistama. Hiljem asendus see juba väikeste tellimustega tuttavate poolt. Oma eelneval ametipositsioonil turundusjuhina ühes lasterõivaste poes, tuli mul kujundada kõik kampaaniad ideest teostuseni. Ja kui eelmise aasta suvel hakkasid inimesed minu käest korraga väga palju logode disaine soovima, siis ma sidusin ennast pigem logodisaini ja graafikaga, aga teen endiselt ka plakateid, bannereid, flaiereid ja muid trükiseid ning olen isegi kujundanud mõned seinad, kas siis kleebistena või käsitsi maalitult. Nüüdseks on graafika mõttes mul välja kujunenud täiesti oma käekiri (Heidi käekirjaga saab tutvuda tema Facebooki lehel - toim.).

Kuidas suhtub Sinu juht sellesse hobisse?

Mu juht on loomulikult väga toetav, nagu kõigis minu asjades. Kuna ma ei sega oma hobi põhitööga, siis ei häiri see kedagi.

Kes on Sinu kliendid, kuidas nad Sind leiavad või kuidas Sina neid leiad?

Kliendid leiavad mind üldiselt ise. Peamiselt tuttavate kaudu või Facebookist.

 

 

Kas oled teinud kujundustöid ka oma tööandjale?

Kahjuks või õnneks oleme seotud riigihangetega ning meie kujundused valmistavad meie lepingupartneritest disainibürood. Väikesemate asjadega olen ma loomulikult alati ise abiks. Vahel on vaja kiirelt kujundada mõni kiirkampaania, teha kolleegile fotokollaaž või panna infot veidi paremas visuaalses vormis stendile.

Sa tegeled lisaks näitlemisega?

Jah, olen näitlemisega tegelenud juba kaheksateist aastat. Alguses kohalikus kultuurimajas ning viimased 15 aastat olen olnud seotud harrastusteatriga Salme Teater. Hetkel elustame eelmisel aastal välja tulnud A.H.Tammsaare „Kuningal on Külm“, mis on ühelt poolt draama, teisalt poliitiline komöödia. Peamiselt esineme Salme Kultuurikeskuses, seega, kellel huvi, võib mind ka laval näha.

Peale teatri ja disaini püüan veel kolm korda nädalas spordiklubisse jõuda ja ühe naljaka hobina võib välja tuua veel täispikkade animatsioonifilmide vaatamise, millest eriliselt olen keskendunud Pixari ja Dreamworksi stuudiote loomingule. Olenevalt filmist, aga keskmiselt vaatan ühte umbes 10-60 korda. Ma ei ole kindel, kas ma teist nii suurt multsifänni veel kohanud olen :D.

Kokkuvõtlikult võib öelda, et „kes palju teeb, see palju jõuab“. Vahel ei jõua muidugi ka.

Näed Sa ennast tulevikus graafilise disainerina?

Usun, et tegelen sellega tasapisi edasi, kuid ei ole plaanis vaid sellele keskenduda. Leian, et TTÜs on hetkel minu õige koht ja tahan siia võimalikult palju panustada.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700