17. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvi sinu garderoobis - ole ettevõtte stiilinäitajaks!

Pastelsed toonid toovad esile päevitunud jume.
Foto: Kristin Arniste
Kauaoodatud suvi on käes. Töökaaslased lähevad üksteise järel puhkusele ja sinagi ootad juba võimalust millal pintsak varna jätta ja õhuline suvekleit selga tõmmata. Milleks oodata?!

Suviseid kontorimoe stiilinäiteid jagab noor moedisainer Terje Tuisk, kes enne moeloominguga tegelema asumist töötas aastaid sekretärina.

Peab tõdema, et igas kontoris ei ole riietumisstiil vaba ning ette on nähtud teatud normid ja tavad, mida tuleb järgida. Üleüldise tavana näen, et flip-flopid ja lühikesed püksid võiksid stiilinäidetena jääda rannaliivas jalutamiseks ning kontoris võiks säilida teatud konservatiivsus.

Minu stiilinäited suviseks kontorimoeks on välja toodud allolevatel piltidel, kus enda loomingut kombineerisin kontori klassikutega.

Sekretärina töötades ei olnud meil kontoris ette nähtud kindlat riietumisstiili, pigem oli see casual kui office. Ettevõttesse tööle asudes näisin seal olevat kui võõrkeha enda kõrgete kontsade, seelikute ja jakikestega, kuid kuna mulle nii meeldis ja tundsin ennast hästi, siis ei kiirustanud ka enda stiili kohe muutma. Aegamisi hoopis märkasin, et kolleegid muutuvad aina šikimaks ja office-look’i kohtas aina rohkem.

Selle järgi oskan tõdeda, et sekretär on ettevõttes stiilinäitaja (pane see kindlasti endale kõrva taha!). Sekretärina oled sa enamasti esimene inimene, keda nii töötajad kui kliendid päeva jooksul tervitavad, seega lisaks enda säravaimale aksessuaarile, naeratusele pööra rõhku ka enda riietusele.

Kontoririietus ei tohiks nagu igal muul ajal ka suvel olla liialt paljastav, küll aga see peab olema mugav ja õhku läbilaskev. Mängida võib värvide ja mustritega, kuna talvisel perioodil jõuab seda halli ja musta kanda küll ja küll.

HEA TEADA

Kuidas juuksed kerge vaevaga seongusse sättida?

Juuksed ise on kõige kaunimad kui nad on hooldatud ja puhtad. Soengu seadmisel ühtset valemit ei ole, aga kerge vaevaga saab juukse soengusse sättida erinevate punutiste ja krunnidega. Kuumade ilmadega on kinnised soengud parimad. Kohevamate juuste saamiseks on salarelvaks minikrepid juuksejuurel – sellega ei tasu loomulikult üle pingutada ja kreppide tegemisel on kohustuslik kasutada kuumakaitset, kuid juuksed on silmnähtavalt lopsakamad ja tulemus püsib mitu päeva.

Mis on riietuse juures kõige suurem eksimus?

Riietuse kõige suurem fopaa on see, kui inimene ei saa tunda ennast enda riietuses mugavalt ja enesekindlalt. Kui igal saamul peab rõivast sättima ja kohendama, siis pigem võiks ta riidepuule jäädagi.

Mida jumestuses jälgida?

Eelista kergemat jumestust.

Ideaalse tulemuse annab mineraalne kosmeetika.

Sobivad pastelsed, läbikumavad toonid ja naturaalne üldmulje.

Pööra rõhku näohooldusele looduslike ja puhaste toodete kasutamisega.

Toitu tervislikult ja joo rohkelt vett, see paneb naha särama!

Allikas: Kaari Reimand, jumestaja (Mink by Kaari)

Tekst: Terje Tuisk, moedisainer (MustriTuisk)

Jumestus: Kaari Reimand (Mink by Kaari)

Fotod: Kristin Arniste (kristinarniste.com)

Kes on noor moedisainer Terje Tuisk?

Terje Tuisk on töötanud varasemalt sekretärina kahes erinevas ettevõttes kokku ligi neli aastat. Mõlemad ettevõtted tegelesid moe- ja disainivaldkonnas.

Moedisaineriks ta enda sõnul nö kasvas, endalegi märkamata. Inimesed tema ümber aga märkasid tema tegemisi ja loomingut ning see viis tänase noore moedisaineri pool aastat tagasi otsuseni, et tuleb ennast 100% panustada sellesse, mis on tema kirg.

Terje sõnul sekretäritöö on üks põnev töö, mida tehes justkui sõidad Ameerika mägedel – pead olema koguaeg valmis uuteks kurvideks, kiireteks lüketeks ja võimeline ületama iga mäe. Tema sõnul õppis ja arenes ta sekretäritööd tehes meeletult, kuna iga päev tuli midagi lahendada või korraldada.

Lisaks disainimisele ja rõivaste valmistamisele tegeleb Terje soengute meisterdamise ja stiiliõhtute korraldamisega. Koos partneriga avasid nad sel kuul Tartus oma stuudio.

Terje tegemiste kohta saad täpsemalt lugeda tema Facebooki lehelt või kodulehelt.

Erinevad lillemustrid on suve hitt.
Foto: Kristin Arniste
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700