Autor: Heidi Vihma • 19. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Tipo on kolm ühes – kohvik, söökla ja restoran

Tipo tahab olla nii kohvik, söökla kui ka restoran. Kui lõunapakkumised on hõrgud ja maitsvad, siis ? la carte menüü pakkumist peab Tipo veel harjutama.
Foto: Julia-Maria Linna
Tipo on pigem pargi- kui ka linnakohvik: seda otsides tiirutasin ringi Arukaskede, Pärnade, Tammede, Saarvahtra, Lehiste ja Kaskede puiesteel, Põdra tänaval ja Männimetsa teel, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Tallinna piiril Laagris on küll meeletult sireleid, inimesi aga vaid mõni üksik – kõik need puiesteed olid peaaegu inim- ja autotühjad. Aga kui lõpuks Tipo üles leidsin ja selle söögisaali astusin, oleksin kui rahvakogunemise keskele sattunud – söögisaal oli inimesi pilgeni täis ja vaatamata jahedale tuulisele ilmale jätkus sööjaid ka terrassile.

Midagi lõunaeuroopalikku oli selles ühissöömises, justkui oleksin turistina kusagil Hispaanias või Portugalis juhuslikult sattunud ainult kohalikele teadaolevasse toidukohta.

Magusalett üle keskmise

Stiililt on Tipo aga pigem kesk- kui lõunaeuroopalik, taolisi kohvikuid leiab Viini ümbrusest ja Lõuna-Saksamaalt. Kuigi nimelt ja stiililt kohvik, pakutakse Tipos kella kaheteistkümnest kolmeni toekamat lõunat ning on ka ? la carte menüü. Nii et kolm ühes – kohvik, söökla ja restoran.

Suurima elamuse sain Tipo lõunaroogadest, need olid värsked, maitsvad ja lihtsad. Kui taipärase kookosese kanasupi kanalihatükid poleks olnud nii puiseks keedetud ja kui suppi kaunistama mõeldud idandid poleks leemesse ära uppunud, trumpaks Tipo supp üle nii mõnegi restorani tom kha.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Suurima elamuse sai Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma Tipo lõunaroogadest, mis olid värsked, maitsvad ja lihtsad.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700