Kõikide toitude kogus on ühele inimesele täistoiduportsu või vahepala koguseks.
Esimene toit: kartulisalat
Valmistamisaeg: 60 minutit
Kogus: üks portsjon
Koostisosad
- 125g kartul
- 1 muna
- 50g sink(enda maitse järgi)
- 50g värske kurk
- 25g porru
- 1 sl majonees (Valmista majonees ise- )
- 1 sl hapukoor
NB! Komponente võib muuta , nt porru vahetada rohelise sibula vastu, võib ka lisada midagi, nt paprika.
Valmistamine
- Keeda või küpseta ahjus koorega kartul pehmeks, valmimisaeg oleneb kartuli suurusest.
- Keeda muna 8 min.
- Haki koostisosad ühte kaussi.
Valmista majonees- (lingil on õpetus).
- Kui kartul on valmis ja jahtunud, siis tükelda see soovitud suurusega tükkideks.
- Sega omavahel kõik komponendid, lisa majonees, hapukoor ning maitsesta soolaga.
Teine toit: smuuti
Valmistamisaeg: 5 minutit
Koostisosad
- Mustsõstar 20g
- Vaarikas 30g
- Maasikas 50g
- Kreeka jogurt 50g
- Sidrunimahl 1sl
- Vanilje maitse järgi
- Kookosrasv rafineerimata/rafineeritud vastavalt maitsele 1sl
- Mesi/kookospalmi suhkur 1tl
Valmistamine
- Pane kõik koostisosad blenderisse.
- Purusta need ühtlaseks massiks.
Kolmas toit: pesto kaste juurviljadega
Pesto kastma koostis
- 25g basiilikulehed
- 50g parmesani juust
- 50g seedermännipähkli seemned
- 35g kreeka pähkli õli
- 1 väike küüslauguküüs
- 1sl värske sidrunimahl
- näpuotsaga meresool ja musta pipart
Pesto kastma valmistamisõpetus
- Rösti seedermänni seemned 200 kraadi juures umbes 7 minutit.
- Lase seemnetel jahtuda.
- Sega saumiksriga kõik komponendid ühtlaseks ja sametiseks massiks.
Serveeri pesto kastme kõrvale oma valitud juurvilju.
Loe lisaks www.erikorgu.ee.