12. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 enim levinud viga CV koostamisel

Foto: pixabay.com
Hea CV koostamine võib küll alguses kõlada kui võrdlemisi lihtne ülesanne, kuid CV-Online värbajate kogemus näitab, et umbes kolmandik kandidaate jääb kõrvale just CV koostamisel tehtud vigade tõttu.

 

Enne CV teele saatmist vaata üle, ega Sinu CV-s ei esine ühtegi järgnevast viiest enim levinud veast.

1. Kirja- ja grammatikavead – teatud ametikohtade puhul, mis on seotud kirjaliku kliendisuhtlusega, võivad grammatikavead saatuslikuks saada. Ühtlasi oleme täheldanud, et kandidaadid on oma nime kirjutanud väikese tähega, mis võib samuti tekitada tööandjas kummastust ja kahtlusi.

2. Stiilivead CV-s – CV on ametlik dokument. Tuleb jälgida, et see ei oleks liialt familiaarne, kõnekeelne ega jutustavas stiilis. CV-l on kindel formaat ja omad reeglid. Kui soovid kindlasti stiilireeglitega kooskõlas olevat CV-d, siis saad näidist vaadata siit.

3. Eelnevate töökogemuste juures on välja toodud vaid ametinimetus – tihtilugu aga ei ütle ametinimetus kohe ära, mis võisid olla inimese tööülesanded sel ametikohal. Üldjuhul soovib tööandja saada võimalikult head ülevaadet kandidaadi taustast ja eelnevatest ametitest ning töökohustustest. Kui konkursil on mitukümmend (või enamgi) kandidaati, siis võib juhtuda, et napisõnaline ja küsimusi tekitav CV jääb kõrvale, kui ülejäänud kandidaadid tunduvad sama sobivad, kuid on vaevunud enda tööülesanded ja kohustused lahti kirjutama.

4. Sobimatu foto CV-s – foto lisab kindlasti CV-le isikupära, kuid tuleb jällegi silmas pidada, et tegemist on ametliku dokumendiga. Seega tuleks hoiduda väljakutsuvatest fotodest. Foto peaks keskenduma sellele inimesele, kes kandideerib, mitte sisaldama perekonnaliikmeid ega lemmiklooma.

5. Sobimatu e-posti aadresskontaktmeilina tasub kasutada endanimelist meiliaadressi, mis mõjub professionaalselt. Näiteks [email protected], [email protected], [email protected] vms võib jätta tööandjale väga vale mulje ja nullida võimalused soovitud koht saada.

Allikas: www.cv.ee

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700