Autor: Sekretär.ee • 5. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 soovitust, kuidas jätta meelde inimeste nimesid

Foto: mynetworkinggroup.com.au
Kõigil on seda ilmselt juhtunud, et tahad tuttava inimese või uue kolleegi poole pöörduda, kui saad aru, et sa ei suuda meenutada tema nime ja alustad vestlust sõnaga "Kuule ....". See ei ole kõige meeldivam olukord ega ka mitte viisakas. Järgnevad kolm soovitust aitavad Sul meelde jätta inimeste nimesid.

Kurikuulsa raamatu "How to Win Friends and Influence People" autor Mr. Dale Carnegie ütles: "Inimese nimi on temajaoks kõige magusam ja tähtsam heli, ükskõik mis keeles", nii et kui sa tahad järgmine kord head muljet jätta, luua teistega usaldustunnet ja tugevamat sidet, siis järgi neid kolme soovitust.

1. KUULA

Kõigepealt peaks alustama õige mõtteviisiga. Võta omale eesmärk ja näe vaeva, et inimeste nimed meeles hoida. Pööra neile tähelepanu ja KUULA!

2. VISUALISEERI

Kuna ajul on palju kergem meelde jätta pilte, kui sõnasid siis proovi tähelepanu pöörata mõnele märkimisväärsele füüsikalisele omadusele tutvumise ajal. Samal ajal, kui te räägite proovi seostada tema nime millegi visuaalsega. Näiteks, kui ta nimi on Martin Sokk siis kujuta ette, et tal on peas suur sokk. Kui ta nimi on Oliver Põder, siis pane talle Põdra sarved pähe.

Teine variant sama tehnikat kasutades oleks ette kujutada mõnda sama nimega tuttavat või kuulsust. Kui tutvud kellegi Eveliniga, siis kujuta teda näiteks kohvik Komeedi katusel koos Evelin Ilvesega õrnalt õõtsumas.

3. KORDA

Kellegagi rääkides korda tema nime niipalju, kui võimalik (aga mitte liiga palju, jätaksid väga kahtlase mulje). Mitte ainult ei aita see luua tugevamat sidet, vaid on hea moodus nime kinnistamiseks.

*BOONUS: Küsi mingisugune täpsustav küsimus tema nime kohta või tee mõni kompliment samal teemal. "Huvitav nimi, kust see tuli?" – Ilmselge, et seda tehnikat saab kasutada vaid siis, kui kellelgi ongi huvitav nimi.

Autor: Kevin Chris

Allikas: kevinchris.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700