22. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

9 soovitust, et pühade söömingutega endale mitte liiga teha

Üks on kindel - peole ei tohi minna tühja kõhuga.
Foto: Pixabay
Pühade ajal on ees ootamas rohkelt ahvatlusi: rikkalik toidulaud, hõõgvein, šampus, pipargoogid, šokolaadid, kommid jne. Iluguru.ee jagab mõned toimivad nipid, kuidas nautida pühadeaega nii, et see su enesetundele ja loomulikult ka figuurile hävitavalt ei mõjuks?

Ära mine peole tühja kõhuga- , sest siis on oht üle süüa ning teha valesid toiduvalikuid. Tavaliselt kipume tühja kõhuga valima kõige rasvasemaid ja kaloririkkamaid toite.

Keskendu puu- ja juurvilja vaagnale. Söö kõike, mida sa soovid, kuid pea piiri! Enne, kui toitu juurde tõstad mõtle, kas sul tõesti seda vaja on.

Joo söögikordade (ja alkoholiklaaside) vahel vett. See aitab kiiremini kõhtu täita. Samuti kipume üle sööma siis, kui meil tegelikult on hoopis janu.

Liiguta ennast iga päev. Mine tee kasvõi 15-minutiline jalutuskäik. Või venita kodus ärgates 10 minutit. See annab mõnusa alguse su päevale ja paneb seedimise kiiremini tööle.

Joo igal hommikul sidrunivett. See on väike asi, kuid muudab palju.

Pane lauale ka midagi tervislikku. Kui sa oled ise peo perenaine, siis tee tervislikke toite. Kui lähed ise kuskile peole, siis tee kaasa midagi tervislikku, mida lauale panna. Sa ei pea ainult enda kaasa toodud toitu sööma, kuid siis on laual kindlasti rohkem ka tervislikke valikuid.

80/20 reegel. Kui vähemalt 80% su taldrikus olevast toidust on tervislik, siis 20% võib olla ebatervislik.

Naudi pidu. Kõige tähtsam on see, et oleksid rõõmus ja õnnelik. Ära piira end ülemäära. Püüa meeles pidada 80/20 reeglit ja siis on juba ka tegelikult kõik hästi.

Allikas: Iluguru

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700