Autor: Sekretär.ee • 23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisekuud pakuvad inspiratsiooni töötajate tervisesse panustamiseks

Foto: Shutterstock
Tervise Arengu Instituut alustas eelmisel aastal tervisekuude traditsiooni ning jätkab sellega ka tänavu. Tervisekuud on mõeldud eelkõige tööandjatele, et pakkuda neile inspiratsiooni töökohal terviseteemade käsitlemiseks ning töötajate tervisesse panustamiseks.

Tervisekalendris on kümme kuud jaotatud eri terviseteemade vahel. Tervisekuul osalemise ulatuse ja viisid saab iga asutus või organisatsioon ise valida. „Selleks võib olla töötajate teavitamine, uute oskuste õpetamine või algatuste käivitamine, töö- ja olmekeskkonna tervisesõbralikumaks muutmine või muud sellist. Oluline on anda töötajatele võimalus nii ise muutusi algatada kui aktiivselt osaleda,“ selgitas Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Külli Luuk.

Tervise Arengu Instituut tutvustab igal kuul teemakohast teavet ning jagab praktilisi soovitusi töökohal teemaga tegelemiseks. „Lisaks tutvustame tööandjate kogemusi ja ideid vastavate teemade käsitlemisel organisatsioonides,“ märkis Luuk.

Jaanuari teemaks on HIV-i testimine ja ennetamine, veebruaris maiustused ja snäkid, märtsis tuberkuloos. Aprillis on fookuses luu- ja liigeskonda säästev liikumine. Teemadest järgnevad veel näiteks tööaja ja puhkuse planeerimine, kontorivõimlemine, lastehoid töökohal ning heaolu töökohal.

Teemakuude materjalidega on võimalik tutvuda Terviseinfo portaalis.

Tervisekuude läbiviimisel osalevad aktiivselt töökoha tervisedenduse võrgustiku liikmed, kuid osalema on oodatud kõik tööandjad. Töökoha tervisedenduse võrgustik on Eestis tegutsenud kümme aastat. Võrgustikku kuulub 260 asutust ja ettevõtet hõlmates iga kümnendat tööhõives osalejat.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700