Autor: Sekretär.ee • 16. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stilist Ženja Fokin: Moes on parim versioon iseendast!

Ženja Fokin
Kui paar hooaega tagasi oli väga selgepiiriliselt näha ning tunda kindlaid moesuundi ning populaarseid kümnendeid, siis nüüd on globaalses moepildis piirid nihkes, väidab stilist Ženja Fokin.

Moelavadelt kevad-suvi 2017 kollektsioonide seast leiab isegi musta või konjakitooni moeesemeid ja rohkelt ajastusegu - 40ndate militaarsust, 50ndate nukulikkust, 70ndate hipilik-nohiklikkust, 80ndate röökivaid slougan´eid ja neoonseid toone, 90ndate punki. Piire kombatakse minimalismist kuni rohke dekooriga Itaaliani koos populaarse Jaapani temaatikaga.

Mis on õige, mis on vale?

Moest tuleb ülesse leida enda minapilt, ajakirjadest saada inspiratsiooni, tänavapildist leida ülesse huvitavaid kombinatsioone ning rõivakaupluses jätta alles mängulust.

Palju maksab rõivaste selga proovimine?

Tõsi, see on täiesti tasuta! Miks Su käsi haarab siis viienda musta värvi topi järele? Kasuta võimalust, proovi vahelduseks midagi täiesti uut, mõnda värvi, mis Su garderoobis täiesti puudub. Moes on küll kirjutatud reeglid, kuid samas reeglid puuduvad, sina ise loodki enda rõivakoodi. Sina ise saad täpselt ja isekalt välja valida just selle stiili, ajastu ning trendi, millega enda sisemist enesekindlust esile tõsta.

Hooaja populaarseim värvihitt

Kevadsuve hooaja bukett puhkeb alati õide ning eksootilisus ja loodus on sel ajal suurimaks inspiratsiooniallikaks.

Suurima tähelepanu laineis loksub sinine kolmainsus ehk läänemeresinine, lasuriitsinine ja paradiisisinine.

Teise värvitoonina saab esile tõsta 50 roosat varjundit: puuderroosa, raudrohuroosa, fuksiaroosa, mullinätsuroosa jne.

Rohkelt rohelust

Sul ei ole endiselt ühtegi rohelist asja garderoobis? See ei ole õnneks maailmalõpp, sest rohelisega on veidi keeruline (sarnaselt punasega), kuna köidab liiga palju esmapilgul tähelepanu. Tegelikult aga annab mõnusa energiasüsti (nagu maitsev roheline salat!).

Rohelist värvi sobita enda garderoobi näiteks ühevärvilise siidpluusi või hoopis oliivirohelise kevadmantli või militaarmustriga.

Mitte müürililleke, vaid tõeline flower-power!

Vohavad lillemustrid läbivalt kogu tervikliku garderoobi, juures muretut 70ndate hipilikkust ja graafilist kunstimeelsust. Reaalsuses kohandaks ma seda stiili ühetoonilise käekotiga ja jalatsipaariga, lisades juurde "lilled mu aasal" liiga kirjule kleidile ühevärvilise jaki - rahustame terviku praktiliseks kontorikomplektiks.

Jaapani hõngus

Must-have esemena paar hooaega olnud bomber-stiilis jakk (lendurijakk) on kaunilt kaetud jaapanipäraste tikanditega - tiiger, väänlevad roosid, draakon, lendlevad kured ja teised eksootilised linnud. Lendurijakk on ideaalne kaaslane täiustamaks argist töökomplekti. Seda on mugav kombineerida näiteks teksad ja t-särk komplektis.

Liikuvus - nutikus - kiirus

Teksa kui kangas tegi totaalse revolutsiooni moelavadel - igapäevane püksipaar ilmutas end pööraste tikanditega või hoopis teksakangast lummavate õhtukleitidena.

Aktuaalne on liikuvus, st sina ei ole rõiva ohver, vaid sina oledki boss. Kanna oma lemmik teksapaari juurde vabaajajalatseid, keskmise pikkusega seeliku juurde hoopis tennisepaari või raputa konservatiivne kontorikleit moelainele mugava tossupaariga.

80ndate pealetung

Olete valmis? Juba ka Eesti kaubanduses on saadaval ajastutruud moemängud - fookus ümber õlgade (balloonvarrukas, laiem ja rõhutatud õlajoon), neoonid ja kontrastsusele ülesehitatud värvikombinatsioonid ning suured slõuganid ja hüüdlaused riietel.

Autor: stilist Ženja Fokin

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700