Autor: Sekretär.ee • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas saadetud e-kiri tagasi kutsuda?

Foto: Pixabay
Ilmselt on kõikidel ette tulnud olukord, kus saadad välja e-kirja, kuid hetk peale saatmist märkad, et unustasid lisada manuse või tegid kirja sisus mõne kahetsusväärse kirjavea. See ei ole aga suureks probleemiks, kuna teatud juhtudel on võimalik e-kiri peale saatmist tagasi kutsuda.

Tehnoloogiaväljaanne Geenius.ee jagab nõu, kuidas teatud juhtudel on võimalik tagasi kutsuda juba välja saadetud e-kirja.

Kõige lihtsam on see Gmaili keskkonnas. Selleks, et kirja tagasi kutsuda, tuleb meilikasti vaates klikkida hammasratta peale ning leida sealt valik "Settings". Avanenud aknast tuleks leida valik "Undo Send" ning see sisse lülitada. Võimalik on valida kolme erineva ajaperioodi jooksul, mil saad kirja tagasi kutsuda. Ilmselt on enamike inimeste jaoks kõige mõistlikum valik 30 sekundiline ehk kõige pikem aja-aken.

Kirju saab tagasi kutsuda ka iOSi rakendusega. Selleks tuleb pärast kirja saatmist ekraani allosas oleval hallil ribal vajutada nuppu "Undo".

Outlooki meilirakenduse puhul saab kirja tagasi kutsuda vaid juhul, kui kirja saaja on inimene samas organisatsioonis, mis kirja saatja. Selleks, et kiri tagasi kutsuda, tuleb avada saadetud kirjade kaust ning leida sealt sõnumite sakk. Sealt tuleb leida toimingute valik ning avada sõnumi tagasi kutsumise menüü.

Avanenud aknast on võimalik kustutada saadetud kiri või see kustutada ning asendada uue kirja koopiaga.

Allikas: Geenius.ee

Loe lisaks:

Kuidas e-kirja korrektselt alustada ja lõpetada?

E-kirjade tüüpilisemad kirjavahemärgivead

Lihtne nipp, kuidas Outlookis õigekeelsust seadistada

Kuidas vormistada ametlikku e-kirja?

TEST: Kontrolli oma eesti keele teadmisi

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700