Autor: Allikas: www.aripaev.ee • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 levinud viga suvepäevade korraldamisel

Suvepäev ei tohi olla töötajatele kohustuslik.
Foto: Raul Mee
Ettevõtte suvepäevade planeerimine võiks alata vähemalt kuus kuud enne ürituse toimumist, mõistlikum ja stressivabam oleks aga ettevalmistusteks varuda terve aasta. Mida aga suvepäevade korraldamisel hoolikalt silmas pidada?

Suvepäevad venitatakse liiga pikaks

Nagu film või etendus peab lõppema õigel ajal, nii ka suvepäevad. Üha rohkem tellitakse ühepäevaseid suvepäevi: hommikul buss toob, õhtul viib.

Vale bänd või muusika

Enne esinejate tellimist tuleks teha firmasisene küsitlus, millist muusikat tahetakse. Üllatusbändi või DJga võib alt minna, kuna eri põlvkonnad fännavad erinevaid artiste.

Päevajuhti pole tellitud

Päevajuht on kohustuslik! Keegi oma töötajatest ei ole ära teeninud karistust suvepäeval tõsiselt tööd teha.

Lahja programm

Programm peab olema mõõdukalt tihe, et inimesed tubadesse või randa ära ei kaoks - neid on sealt väga raske taas kokku saada. Tegevused hoiavad eemale ka liigsest alkoholi tarbimisest.

Kohustus osaleda

Suvepäev ei tohi olla töötajatele kohustuslik.

Lastele pole mõeldud

Kui suvepäevale on kutsutud ka lapsed, tuleb nendega arvestada. Võimalusel võiks tellida lastele eraldi päevajuht, kellel on olemas kõik vahendid erinevateks tegevusteks.

Tehnika leidmise küsimus

Kui üritust korraldab ürituskorraldusfirma, siis hoolitseb see mõistagi ka heli- ja valgustehnika eest. Kui ettevõte ise korraldab, siis tuleks kokku leppida, kes tehnika kaasa toob (õhtujuht, DJ, bänd) või tellida see vastavast ettevõttest.

Ilmaga ei arvestata

Kuna Eesti ilm on teatavasti heitlik, siis ürituse toimumiskohta broneerides tuleks uurida, kas seal on suur telk, katusealune või mõni saal, kuhu inimesed saaksid varjuda suure vihma korral. Päikselõõsa puhul on varjualune samuti vajalik. Kui ürituse toimumiskohas ei ole sellist võimalust, tasuks tellida eraldi ning vajadusel toolid ja lauad.

Allikas: Valge Maja OÜ projektijuht Carol Saarik

Täispikkuses artikkel on leitav SIIT.

Loe lisaks:

Kolme ettevõtte kogemused ja nipid õnnestunud suvepäevade korraldamiseks

Ideed ühepäevasteks suvepäevadeks

Ettevõtte suvepäevad mänguliseks: 9 mänguideed

11 praktilist soovitust, et suvepäevad tõesti õnnestuks

10 soovitust suvepäevade toitlustuse õnnestumiseks

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700