18. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukate suvepäevade korraldamise võti

Edukate suvepäevade võti on lähtuda meeskonnast. Hästi õnnestunud suvepäevad on sellised üritused, kus meeskond saab teha neile huvipakkuvaid tegevusi ja veeta sealjuures mõnusalt aega.
Foto: Pixabay
Kuidas korraldada ettevõtte suvepäevi nii, et kõik osalejad meenutaksid neid üritusi hea sõnaga veel aastaid hiljemgi ja eesmärk toredalt aega veeta saaks täidetud?

Võimalusi, kuidas suvepäevi korraldada ja mida nende jooksul teha, on loomulikult lõputult. Suvepäevad või mistahes muud ettevõtte meeskondlikud väljasõidud on aeg, mil peamiselt töises keskkonnas aega veetvad kolleegid saavad nautida vaba aega ja üksteist paremini tundma õppida.

Iga ettevõtte suvepäevad on oma töötajate nägu

Algab see juba meeskonna suurusest – on kolleege siis kolm, kolmkümmend või kolmsada. Mitmesaja inimese puhul võivad suvepäevad olla kohaks, kus mõnd uuemat kolleegi teisest hoonest või linnast näost-näkku esimest korda alles nähaksegi. Nimi e-mailide all saab ühtäkki visuaali ja hääle. Ettevõtte suurus, hajali paiknemine või tööprotsesside spetsiifilisus on kahtlemata olulisteks teguriteks, mis mõjutavad suvepäevade korraldamist ja nende lõpptulemust.

Edukate suvepäevade võti on lähtuda meeskonnast

On igati mõistetav, et suurt füüsilist pingutust nõudvaid aktiivseid tegevusi ei tasu korraldada kollektiivile, mille liikmed istuvad suurima heameelega pigem tunde söögilaua taga, mängivad laua- või mälumänge ja meenutavad vanu aegu. Samuti ei tasu pidevalt uusi elamusi otsivaid ja energiast pakatavaid töökaaslasi sundida suvepäevade ajal tundideks kinnisesse tuppa istuma ja töömõtteid vahetama. Eriti veel siis, kui akna taga paitab päike maja ees kasvavaid lilli või tõmbab suurejooneline merevaade kõikide mõtteid vaid ujumisele ja surfamisele. Hästi õnnestunud suvepäevad on sellised üritused, kus meeskond saab teha neile huvipakkuvaid tegevusi ja veeta sealjuures mõnusalt aega.

Soovitus: kui suvepäevade korraldajatel tekib kahtlus, kas ikka valitakse välja õigeid aktiivseid tegevusi, siis tasub efektiivse tagasiside saamiseks saata meeskonnale laiali lühike ja konkreetne veebiküsitlus või kasutada vahelduse mõttes hoopis vanamoelisemat lähenemist ja panna keset puhketuba püsti n-ö soovide postkast ning teha saadud vastuste põhjal demokraatlikke otsuseid.

Tagasiside küsimine – võimalus õppida vigadest ja teha järeldusi

Tagasiside küsimine, miks mitte anonüümselt, aitab korraldajatel hinnata suvepäevade õnnestumist. Kui selgub, et meeskond oleks soovinud rohkem ühiseid meeskondlikke tegevusi, laiemat valikut lauamänge või hoopis võimalust kauem magada – puhkepäevad siiski – on tagasiside põhjal võimalik järgmiste ettevõtte väljasõitude planeerimisel tehtud valikuid korrata või hoopis mõnda tegevust välistada.

Soovitus: ka tagasiside jaoks on kõige kiirem ja mugavam viis saata laiali veebiküsitlus – selle puhul on oluliseks märksõnaks konkreetsus. Kogemused on näidanud, et väga pikkadele ja põhjalikele küsitlustele ei viitsita oma aega kuigi palju pühendada.

Suvepäevade lahutamatu osa – programm

Selge on see, et edukaid suvepäevi ei saa korraldada ilma programmita. Eelnevalt paika pandud ajakava ja valmismõeldud tegevused võimaldavad hoida meeskonda tegevuses ja veeta üheskoos vahvalt aega. Samas ei tohiks langeda üleorganiseerimise armutusse lõksu, mille tulemusel on suvepäevaliste iga ärkveloldud minut sisustatud. Üldiselt tekib korraldusmeeskonnal häid ideid tegevuste ja mängude osas alati rohkem, kui füüsiliselt aega on ja nii mõnigi kord võib olla kiusatus proovida kõike siiski ühtede suvepäevade raamidesse suruda. See aga kurnab nii korraldajaid kui ka osalejaid ning tõenäoliselt ei jää sellised suvepäevad meelde kui need kõikse-kõikse toredamad.

Soovitus: ettevõttesisestel korraldajatel tasub luua veebis ühine jagatud dokument või miks mitte hoopis ideesein kontoris, kuhu head mõtted, mis sel korral rakendust ei leia, saavad siiski üles märgitud ja ehk hoopis järgmistel suvepäevadel kasutust leiavad.

Allikas: CV Keskus

Loe lisaks:

Kolme ettevõtte kogemused ja nipid õnnestunud suvepäevade korraldamiseks

Ideed ühepäevasteks suvepäevadeks

Ettevõtte suvepäevad mänguliseks: 9 mänguideed

11 praktilist soovitust, et suvepäevad tõesti õnnestuks

10 soovitust suvepäevade toitlustuse õnnestumiseks

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700