30. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis äppi, mis aitavad sul oma nutitelefoni leida

Kui teie telefon on kadunud või varastatud, siis teavitage sellest lisaks politseile kindlasti ka oma mobiilioperaatorit, kes saab vajadusel SIM-kaardi sulgeda, et teid ei üllataks hiigelarved.
Foto: Pixabay
Nutitelefoni kaotamine on üsnagi ehmatav üleelamine, sest telefonist leiab teie kontakt- ja isikuandmed, isiklikud pildid ja võib-olla ka info pangakonto kohta. Tele2 klienditeeninduse direktori Sirli Seliovi sõnul on varaste ja teiste pahasoovijate jaoks nutitelefon tõeline lotovõit.

„Õnneks saab ennast selliste olukordade eest kaitsta ja ka ise oma telefoni leidmiseks nii mõndagi ette võtta. Seadmed on muutunud üha nutikamaks ja turule on tulnud väga hästi toimivad telefoniotsingu rakendused,“ rääkis Seliov. Ta tõi välja viis mobiilirakendust, mis aitavad kaotatud telefoni taas üles leida või turvavad seadet isegi siis, kui see on varaste kätte sattunud.

Android Device Manager- on arvatavasti parim valik telefoniotsingu rakenduste hulgast Androidi telefonidele. See on täiesti tasuta, enamikus uutes telefonides juba olemas ja seda on lihtne aktiveerida. Avage lihtsalt telefoni seaded, leidke Google, klõpsake esmalt valikul „Security“ („Turvalisus“) ja seejärel „Services“ („Teenused“) ning veenduge, et suvand „Remotely Locate This Device“ („Leia see seade kaugelt“) oleks lubatud. Ja ongi kõik! Edaspidi saate Google’i veebirakenduste abil oma telefoni üles leida, selle lukustada, helisema panna ja muudki ette võtta. Arvestage, et rakendus töötab ainult siis, kui GPS on sees. Rakendus peaks tegelikult kõigis Androidi telefonides sisse olema lülitatud ja seetõttu sobib see kadunud telefoni leidmiseks kõige paremini. Rakenduse leiab Google Playst.

Find My iPhone võimaldab määrata iOSi seadmete asukohta. Selleks tuleb telefonis sisse lülitada Find My iPhone’i funktsioon. Avage telefonistSettings -> iCloud -> Find My iPhone ning seadme asukoha määramine on võimalik igal ajahetkel logides sisse oma iCloud kontole. Rakendusega saab ka Apple’i seadme kaugelt lukustada, kustutada oma isikliku informatsioonija käivitada alarmi.

Family Locator võimaldab luua perekonnast ja sõpradest grupi ning seejärel saate nutitelefoniga nende asukohal silma peal hoida. Kui keegi grupist peaks nutitelefoni kaotama, siis saab rakenduse abil telefoni üles leida. Äpp võimaldab reguleerida, kes saab määrata teie või teie telefoni asukohta. Kuna tegemist on pigem inimeste, mitte seadmete leidjaga, siis puuduvad äpist näiteks telefoni lukustamise ja andmetest tühjendamise funktsioonid. Siiski on see hea ja lihtne abimees lapsevanematele. Rakendus on tasuta ning erinevaid versioone on saadaval nii Androidi kui ka iOSi telefonidele. Äpi keskmine hinne on 4,4 ja seda on alla laetud rohkem kui 500 000 korda.

Cerberus pole pelgalt telefoni positsioneerimiseks. See aitab telefoni leida, kaitsta oma andmeid ja isegi vargad identifitseerida. Rakenduses on mitmekesine funktsioonide komplekt, mis hõlmab telefoni lukustamist ja lähtestamist, alarmide käimapanemist, ekraanil varastele teadete kuvamist. Äpil on olemas isegi juurdepääs esikaamerale, nii et saate varast pildistada. Cerberuse saab oma telefonis ka ära peita,et vargad selle olemasolu ei kahtlustaks. Rakendus võimaldab telefoni kaugelt siseneda ja mikrofoniga heli salvestada. Rakendus on alla laetav tasuta Androidi telefonidele. Raha eest saab osta lisafunktsioone.

Prey Anti-Theft aitab kaduma läinud telefoni üles leida ja sel on olemas põhifunktsioonid, nagu telefoni leidmine, seadme lukustamine ja alarmi käivitamine. Samuti on võimalik teha pilte, et näha, kus seade asub ja koguda võrguteavet, et teada saada, kus seade on paiknenud. Äpp on tasuta nii Androidi kui ka iOSi telefonidele.

„Kui teie telefon on kadunud või varastatud, siis teavitage sellest lisaks politseile kindlasti ka oma mobiilioperaatorit, kes saab vajadusel SIM-kaardi sulgeda, et teid ei üllataks hiigelarved. Meeles peab ka pidama, et telefon jääb sisselogituks teie Google’i, Facebooki ja teistesse sotsiaalmeedia kontodesse. Seega, tuleks pärast telefoni kadumist ka muuta nende kontode paroolid, kuhu olite sisse loginud,“ rääkis Seliov. Ta lisas, et statistika näitab, et kevadel ja suvel on taskuvargad aktiivsemad ning seetõttu tuleks sel perioodil oma telefoniga eriti hoolas olla.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700