Autor: Heidi Vihma • 24. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Resroranitest: sõbralik õismäelane

Foto: Raul Mee
22 Family resto paistab silma mitmekülgse menüü, sõbraliku atmosfääri ja mõnusa teeninduse poolest. Õismäelased võivad rahul olla.

Keelepuhtuse kontrollid krimpsutavad ingliskeelse nime peale tõenäoselt nina, kuid rahvuspiire mitte tunnistava kulinaaria puhul ei näe ma selles midagi sobimatut. Pererestorani kuvandit toetab ka teenindus, mis keskmisest hoolivam: külastajaid märgatakse ukselt, neid võetakse vastu ja saadetakse ära peaaegu samal moel kui kodus kombeks. Ei midagi erilist – lihtsalt tere ja lauda juhatamine, aga kui meeldiv! Millegipärast käib just see osa teenindusest enamus restoranidest üle jõu.

Foto: Raul Mee

Peredele, sõpruskondadele, lõunastajatele

Äärelinna restoranile omaselt sobib 22 Family nii nädalalõpu pere-eineteks, õhtuseks meelelahutuseks sõprade seltsis, sünnipäevade pidamiseks kui säästlikuks lõunaks. Kõige väiksemate jaoks on toekas mängunurk, suurematele seltskondadele poolenisti omaette asetsevad lauad, õllekultuuri hindajatele lisaks tavapärastele märjukestele ka suur valik Belgia õllesid. Ka menüü on üles ehitatud printsiibil „igaühele midagi“, ulatudes traditsioonilistest pubilikest õllesuupistetest gurmeemaailma eelpostide foie gras´ ja karuliha strooganovini ning Vene köögi klassikast Aasia-sugemetega fusionini.

Pererestoranid ja pubid lähevad enamasti kindla peale välja ja pakuvad turvalisi stamproogasid, mida kõik tunnevad ja söövad. Burgerid ja pastaroad on ka 22 Family restos, kuid üllatusi jagub menüü igasse jaotusse. Eelroogadest tutvusime lähemalt skumbria carpaccio ja mereannisalatiga. Esimene neist kujutas endast õhukeselt viilutatud külmsuitsu skumbriat, mille saatjaks marineeritud sibul, teine aga toekate kalmaari- ja kaheksajalatükkide, wakame, merikarpide ja krevettidega täiendatud rohelist salatit. Esimesele plusspunktid leidlikkuse, teisele kvaliteedi eest.

Pearoogadest valisime välja kohapeal valmistatud vorstid kartulipudruga ja tursa köögiviljade ning valge veini kastmega. Toredad ja maitsvad road olid mõlemad, aga seekord väikese miinuspoolega. Vorst oli küll toekas ja mahlane, kuid sisaldas ka hambale allumatuid osiseid. Kala ja köögiviljad tulid aga lauale peaaegu au naturel, maitsestamata ja kastmega. Iseenesest nägi aasiapärases aurutuskarbis serveeritud toit välja suurepärane ja oli valmistatud kvaliteetsest toorainest, kuid menüü ei olnud minu vaimu selliseks dieetroaks kuidagi ette valmistanud ja seetõttu tundsin mõningast pettumust.

Toit-jook: 7

Teenindus: 9

Interjöör: 8

Kokku 24/30

Foto: Raul Mee

Belgia õllekultuuri esindaja

Omaette elamuse pakkkus joogimenüü, eriti selle õlleosakond, kus ainuüksi Belgia õllesid kodulehekülje kinnitusel kuuekümne ligi. Ma ei saa kinnitada, et kõigi jaoks on oma klaas, kuid vähemalt need kaks õlut, mis meie tellisime, valati küll kumbki oma klaasi. Belgia ei paista silma mitte ainult oma õllede arvukuse ja maitse poolest, vaid õllekultuuri kui terviku poolest - ega muidu poleks see eelmisel aastal UNESCO maailmapärandi nimekirja võetud. 22 Family resto esindab seda rikast kultuuri mitte ainult oma rikkaliku valiku valiku ja korrektse serveerimisega, vaid ka aeg-ajalt korraldatavate degusteerimis- ja tutvustusürituste kaudu.

Peakokk: Roman Sokalski

Omanik: Sergei Nikolajev

Aadress: Meistri 22, Tallinn

Telefon: 53 43 93 29

Avatud: 12-23

Pearoogade hinnavahemik: 9-26

Koduleht: http://www.22resto.ee/

Foto: Raul Mee

Mon Repos peakoka korrus, Narva mnt 92, Tallinn, november 2017

Moon, Võrgu 3, Tallinn, oktoober 2017

Parrot MiniBar, Vana-Posti 7, Tallinn, september 2017

Rae Meierei, Dunkri 5, Tallinn, september 2017

GOSPA restoran, Tori 2, Kuressaare, Saaremaa, august 2017

Loona mõisa restoran, Loona küla, Kihelkonna vald, Saaremaa, august 2017

“Äripäev soovitab” kleepsu pälvivad alates 2016. aastast söögikohad, mis saavad restoranitestis kokku 25 või rohkem punkti.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700