25. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3 küsimust, mis aitavad uue aasta eesmärke seada

Foto: Pixabay
Maailma ühe hinnatuima tööandja Mindvalley asutaja ja juht Vishen Lakhiani toob oma just eesti keeles ilmunud raamatus “Erakordse elu kood” välja kolm kõige olulisemat küsimust, mis sinu ellu tõeliselt positiivse pöörde toovad.

Mindvalley, millel on ka kümnekonna töötajaga filiaal Eestis, on korduvalt tunnistatud maailma üheks kõige demokraatlikumaks ja lahedamaks ettevõtteks. Kolme kõige olulisema küsimuse harjutus on Lakhiani jaoks niivõrd tähtsal kohal, et ta palub neile küsimustele vastata kõikidel, kes Mindvalley tiimiga liituvad.

“Meid õpetatakse kultuuriruumist tulenevate tavade kohaselt elama pigem turvaliselt kui ehedalt ning utsitatakse pürgima millegi poole, mida me ei pruugi üldse oluliseks pidada. Tõelised eesmärgid tulevad aga südamest, pakuvad pinget, inspireerivad ja seavad silme ette lõpliku sihtmärgi,” sõnas Lakhiani.

Kolme kõige olulisema küsimuse esitamine on ideaalne harjutus uue aasta sihtide seadmisel. Võta paber ja pliiats ning pane iga küsimuse jaoks taimer või kell umbes kolmele minutile. Taimeri kasutamine aitab loogilist mõtlemist välja lülitada, et intuitiivne teadvus saaks end vabalt väljendada. Kui tahad, joonista küsimuste juurde ka pilte.

1. Kogemused: milliseid kogemusi tahad sa elu jooksul omandada?

Inimesed on loodud kogema. Kogemused annavad meile võime olla õnnelik siin ja praegu ning kasutada seda positiivset energiat oma eesmärkide poole liikumiseks. Raha ja asjad on üksnes vahendid selliste kogemuste loomiseks.

Kui aeg ja raha ei oleks takistuseks ning sa ei peaks üheltki inimeselt luba küsima, siis millist laadi kogemusi sinu hing ihkab? Milline on sinu jaoks ideaalne paarisuhe ning milliseid moraalseid ja eetilisi uskumusi te jagate? Mõtle ka oma sõpradele ja tuttavatele – kujutle oma seltsielu täiuslikus maailmas või milline näeks välja ideaalne nädalavahetus sõpradega. Mis on need asjad, mida oled sa alati tahtnud teha või kogeda, aga pole selle jaoks aega või ressursse leidnud?

2. Isiklik areng: kuidas sa tahad edasi areneda?

Sisemine kasv edendab teadlikkust ja kogemust ning selle pidev areng muudab elu põnevaks ja seikluslikuks. Mõtle, kuidas peaksid sisemiselt kasvama, et eelnevalt kirjapandud soovitud kogemused ka tegelikkuseks saaksid.

Kirjelda näiteks, kuidas tahad end iga päev tunda või milline välja näha. Milliseid uusi teadmisi või oskusi tahaksid sa juurde õppida – ehk on selleks mõne uue võõrkeele omandamine, kokkamine, maalimine? Ära sea oma unistustele piire, vaid mõtle, milliste oskuste valdamine teeks sind õnnelikuks ja enda üle uhkeks.

3. Panustamine: mida saad sina maailmale anda?

Teistele andmine toob meie ellu tähendust ja mõtestatust ning viib meid lähemale sisemisele ärkamisele. Kuidas saaksid sina läbi oma kogemuste ja isikliku kasvu panustada maailma paremaks muutmisse?

Mõtle oma perele ning kujutle, milliseid väärtusi tahaksid sa oma partnerile, vanematele ja lastele edasi anda. Mida saaksid oma pere jaoks teha, mis on eriomane ainult sulle? Mõtle ka oma karjäärile – kuidas tahaksid sa oma töökohta või ettevõtet paremaks muuta? Mine ka kaugemale ja mõtle, mida saaksid sina oma kogukonna, linna või kasvõi kogu maailma heaks teha.

Autor: Kadi Oja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700