Restoranitest: pikk ja ilus hommikusöök Rukkis

rukis

Kui me lihavõttepühade hommikul kohvikusse Rukis jõudsime, olid kõik lauad juba hõivatud. Aeg oli varajane, Rukis teeb uksed ka pühapäeviti juba kell kaheksa lahti.

Pühapäeva hommikul on vanalinn täielikult turistidele päralt. Nii varajasel tunnil oli neid veel vähe näha, seepärast oli imestus pilgeni täis Rukist nähes suur – poleks osanud arvata, et ka hommikusöögiks peaks laua eelmisel päeval kinni panema.

Kuigi põhjust ju oleks, kohvikute ilu ja võlu avaldubki kõige säravamal kujul just hommikuti, kui küpsetised on äsja ahjust tulnud ja kohvilõhn eriliselt ahvatlev. Rukki hommikusöögimenüü ületas aga kõik ootused – see polnud mitte ainult maitsev, vaid ka pikk ja ilus. Enamjaolt on tegemist klassikaga – puder, omlett, Benedicti munad, pannkoogid, sõrnikud, croissant'id täidisega ja ilma, baquette'id, võileivad ja salatid, kuid kõik tavapärasest pidulikumad ja lopsakamas seades.

Rahvaste Paabel

Omlett tuli lauale malmpannil, täidist on croissant'ide vahel ohtralt ja saiake ise oli peaaegu eht-prantslaslikult krõbe, moosidel on kodused maitsed ja salat tõeliselt hommikuvärske - kõik oli maitsev. Rohkem veel kui toit ja jook meeldis mulle aga Rukki eriliselt hubane, aga samas pidulik meeleolu. Muidugi on rahvast pilgeni täis kohvik iseenesest vaatamisväärsus, aga võõraid keeli rääkivad ja mitmes toonis nahavärviga inimesed lisasid sellele ka paraja annuse suurlinlikkust.

Rukis jagab kööki ja katust restoraniga Farm. Kui Farm oma kohaliku eestimaise toiduga loob illusiooni romantilisest ja idüllilisest maamiljööst, kus laulavad linnud ja õitsevad lilled, siis Rukis esindab (suur)linlikku kohvikukultuuri. Aga linn ei saa läbi maata ja nii viitab kerge rustikaalne aktsent nii sisekujunduses kui ka menüüs farmi lähedusele: menüüs on saunasuitsusink, odrakruubid, kodune suitsuforell, kohapeal küpsetatud must leib.

Pärast hommikusööki hakkab kehtima päevamenüü, kus on salateid, suppe ja pearoogi, kuid kohvikulikult mõõdukas valikus ja vormis. Ei mingeid liha-kartul-salat kombinatsioone, vaid rikkaliku täidisega volovanid ja korvikesed, pasta, orsoto jms.

Härra Kultas jääks rahule

Usun, et kui legendaarne vanahärra Kultas, kelle kohvikut vanem põlvkond härdusega meenutab, Rukkisse satuks, noogutaks ta rahulolevalt. Korralik kohv, värsked saiad ja koogid ning eriti mõnus miljöö võiksid vanahärrat rõõmustada.

Täismaja tegi teeninduse natuke aeglaseks, aga vaevalt kellelgi pühapäevahommikusest seltskonnast erilist kiiret oli. Ainult mahla oleks küll tahtnud hommikusöögi sissejuhatuseks, mitte lõpetuseks. Ettekandja vähemalt vabandas kenasti.

Kurta võiks ka rukki nappuse üle Rukkis. Must leib on muidugi olemas, ka rukkikama ja rukkilinnastest küpsised, aga nimitoorainet võiks ju kohata ka teistes küpsetistes-kookides.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Rukis, Viru 11, Tallinn, aprill 2018

TAR TAR köök+baar, Narva nt 7, Tallinn, märts 2018

Kaja Pizza Köök, Õle 33, Tallinn, veebruar 2018

Faehlmanni kohvik, Faehlmanni 18, Tallinn, jaanuar 2018

Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn, jaanuar 2018

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara