Autor: Heidi Vihma • 1. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: snobistlikud söögirõõmud Rahumäel

Foto: Raul Mee
Rahumäe jaama juures lühikest aega tegutsenud restorani Musu enam ei ole. Samas kohast pürib nüüd gurmaanlikesse kõrgustesse Snoob.

Perenaise sõnutsi ei pane kõik külalised küll nime- ja menüüvahetust tähelegi, peaasi, et söögikoht on alles, teenindus endiselt lahke ja sõbralik, toidud maitsvad ja joogivalik korralik. Snoob aga sellega ei piirdu, vaid on kokku pannud menüü, mis meelitab kodudest välja ka Nõmme kandi võimekamad kodukokad – Snoob on snoob.

Vaatamata mõningasele pretensioonikusele on uue söögikoha nimevalik õnnestunud: just raasuke snooblust on see, mida mitte ainult gurmaanid, vaid kõik keskmisest nõudlikuma maitsega kodanikud vahelduseks vajavad.

Foto: Raul Mee

Vaatamata snobistlikule nimele tutvustatakse koduleheküljel end hubase pererestona ja pole põhjust sellele vastu vaielda – Snoobi hubases söögisaalis tunnevad end kõik mõnusalt. Samas on aga Snoobi pidulik olek, eriline tooraine ja valmistusviisid ning keskmisest põnevamad maitsed põhjuseks, miks pere üldse kodust välja võiks minna.

Isegi kui mul algselt oli väike kahtlus, et noobel nimi on tagasihoidlikus majakeses asuva restorani jaoks pisut liiga ülespuhutud, kadus skepsis kohe, kui olin proovinud nende Caesari salatit ja vaarikamagusrooga. Caesari salatita ei saa läbi pea ükski söögikoht ja õige ka – tegemist on armastatud klassikaga. Enamasti üritatakse klassikat omalt poolt millegagi täiendada, kuid haruharva saab seda pidada õnnestumiseks. Snoob lisab oma Caesarile pardimuna, mis on krõbedas panko- ehk jaapanipärases suureteralises riivsaiapaneeringus ja tulemus on suurepärane. Kellele pardimuna ei meeldi, saab salatit täiendada grillitud vutiga.

Toit-jook: 9

Teenindus: 9

Interjöör: 9

Kokku: 27/30

Foto: Raul Mee

Oodake ära magustoit

Edasi läheb menüü jätkuvalt snoobluse vaimus. Eelroaks kammkarbid, veise-tartar, chorizo ja kalmaar, supp tuurakalast, pearoaks tournedos Rossini, kumkvaadiga pardifilee või hoopis vasikaliharavioolid. Kõik liharoad valmivad grillil, nii et mõni teravama haistmisega nina võib tabada õhus aeg-ajalt grilliaroome.

Tõeline tulevärk läheb Snoobis lahti aga magustoitudega. Väga sageli on mind muidu hiilgava menüüga restoranides haaranud desserdini jõudes igavus: kas tõesti peale panna cotta ja kreembrülee on veel vaid šokolaadi fondant ja jäätis ning rohkem mitte midagi?! Juba esimene Snoobi dessert, Red Velveti nime kandev vaarikafantaasia pani peakoka vastu huvi tundma – sellist maitse- ja tekstuurimängu kohtab desserditaldrikul haruharva. Midagi niisugust olin kunagi söönud vaid Linnuküla restoranis ja tõepoolest – Snoobil on korda läinud oma köögipealikuks saada Linnukülale hoo sisse tõmmanud peakokk Aleksandr Nikokov, kes mitmel korral aasta koka võistlustel auhinnalisele kohale jõudnud ja ka mitmel muul moel silma paistnud.

Nii et esimest korda elus läksin restorani tagasi just magusroa pärast (pidamata end sealjuures eriliseks magusasõbraks): oli vaja järele proovida ka nende šokolaadisfäär ja kogeda selle serveerimise show’d. Kui keegi arvab, et šokolaad ja suvi ei sobi kokku, siis ta eksib – koos musta sõstra sorbetiga maitses see Snoobi varjulisel terrassil vägagi ajakohaselt.

Peakokk: Aleksandr Nikoškov

Omanikud: Allan Kool, Janica Kool

Aadress: Pärnu mnt 209a, Tallinn

Telefon: 677 2000

Avatud: E–N 12–22; R–L 12–23; P 12–21

Põhiroogade hinnavahemik: 8–22 eurot

snoob.ee

facebook.com/snoobresto

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Snoob, Pärnu mnt 209a, Tallinn, mai 2018

Vigri, Purje 8, Tallinn, mai 2018

ORE, Olevimägi 9, Tallinn, aprill 2018

Rukis, Viru 11, Tallinn, aprill 2018

TAR TAR köök+baar, Narva nt 7, Tallinn, märts 2018

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700