28. november 2019

5 nippi, kuidas eelarvet muutmata korraldada varasemast parem pidu

Igas ettevõttes tuleb aastast aastasse korraldada erinevaid sündmuseid - nii väiksemaid kui ka suurema osalejate arvuga ja alati on soov ju korraldada midagi ägedamat ja meeldejäävamat, kui eelmisel korral. Kuidas seda aga teha nii, et kulud ei tõuseks?
Foto: Shutterstock

1. Kaasake kolleegid

Hea nipp, kuidas vältida eelneva aasta apsakaid ning teha sel aastal paremini, on küsida kolleegidelt tagasisidet. Koostage töötajatele anonüümne küsimustik, mille täitmine ei võtaks aega rohkem kui 2–3 minutit ning uurige, mis olid eelneva aasta firmapeo head ja vead. Nii võite saada kasulikku infot selle kohta, milliseid vigu sel aastal vältida ning mille peale seekord mitte raha kulutada.

Samuti tasuks olla julge oma ideede jagamisel eri osakondade töötajatega. Kiirele töötempole vaatamata võib leiduda inimesi, kes löövad heameelega firmapeo korraldamisel kaasa. See ei too kaasa mitte ainult mitmekülgselt häid ideid ja säästunippe, vaid suurendab ka firmasisest koostöö- ja meeskonnatunnet.

2. Kaaluge alternatiivseid kuupäevi

Üheks suuremaks kuluallikaks on peo pidamise koht. Väga heast ideest, kus firmapidu korraldada pole kasu, kui peopaik on soovitud kuupäevaks juba kellegi teisele broneeritud või oodatust märksa kallim. Siis tasuks kaaluda ürituse korraldamist näiteks tööpäeva õhtul (esmaspäevast neljapäevani). Nii võib leida pakkumisi, mille hind on nädalalalõpu omadest kordades väiksem.

Peopaiga broneerimist ei tasu jätta viimasele minutile, kuna suurem nõudlus, näiteks aasta lõpus, kergitab hinda.

3. Pidage läbirääkimisi toitlustajaga

Suurematele seltskondadele pakuvad toitlustusasutused sageli pakettmenüüsid. Vaadake kriitilise pilguga üle, mida erinevad paketid sisaldavad ning pidage läbirääkimisi nende muutmiseks – ehk õnnestub neid omavahel kombineerida või tellida näitekssuupistete asemel suurem ja uhkem tort, mis paneks peole punkti ning tekitaks häid emotsioone.

4. Kvaliteetne meelelahutus oma töötajate abiga

Aasta lõpp on paljude artistide jaoks kõige tihedam aeg, seega võib tuntud bändi leidmine taskukohase hinnaga olla lootusetu unistus. Selle tõttu ei pea õhtu aga sisustamata jääma. Hea nipp on muusikalised vahepalad asendada töötajate etteastetega – näiteks paluda igal osakonnal ette valmistada 5–10-minutiline jõulunäidend, luuletus või laul. Humoorikas õhtu on garanteeritud ning bändi võib asendada hoopis DJ tantsurütmidega.

5. Olge süsteemsed ning ärge kaotage pead

Projektijuhtimise heaks abimeheks on Excel. Ärge tehke otsuseid pelgalt meilivahetuse ja ahvatlevate pakkumiste alusel. Sisestage kõik hinnapakkumised tabelisse, et saaksite neid omavahel kõrvutada ja võrrelda. Nii on teilhea ülevaade kõikidest kuludest ning võite leida võimalusi ebavajalike kulukohtade eemaldamiseks.

Rohkem põnevaid ideid sündmuste korraldamiseks leiad veebikeskkonnast ➝ PIDUPAEV.EE ja sobivad ruumid lehelt ➝ SEMINARIRUUM.EU

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700