Kadri Naanu • 1 september 2020

Laste jõulupeod asutustele ja sünnipäevad lastekirjanduse keskuses

Eesti Lastekirjanduse Keskus on avastamata pärl Tallinna vanalinnas. Lisaks omanäolistele ja hubastele ruumidele pakub keskus meeleoluka programmiga sisustatud laste jõulupidusid asutustele ning temaatilisi sünnipäevapidusid pere kõige noorematele.

Hooliv tööandja peab jõuluhooajal kindlasti meeles ka oma töötajate lapsi. Eesti Lastekirjanduse Keskus pakub asutustele võimalust sisustada laste jõulupidu meeleoluka programmiga, kust ei puudu ei isemoodi muinaslood ega jõuluvana. Sel aastal on jõulupeo teemaks „Teistmoodi lood lossis“.

Lastekirjanduse keskuse pööningul ootab lapsi pallide ball koos hüppava kuningalossi ja juttudega kurjade lohede helgest saatusest. Viguriga muinaslugudesse kaasatakse ka väikesed peokülalised, muutes nad jututegelasteks. Edgar Valteri galeriis toimub helide jaht, kus jagub nii musikaalset hasarti kui ka kummaliste häälte äratundmisrõõmu. Teistmoodi muinasjutte mängivad läbi ja põneva helimaailma loovad Teoteatri näitlejad Jane Meresmaa-Roos ja Kristiine Truu. Üheskoos meisterdatakse isemoodi lossitegelasi ja kuuseehteid.

Möödunud aastal keskuses jõulupidu pidanud OÜ Pimend turundusjuht Helen Neudorfi sõnul jäid kõik osalenud peoga väga-väga rahule: „Meil ei ole varem sellises formaadis jõulupidu lastele olnud ja nüüd on latt väga kõrgel“.

Tänavused jõulupeod toimuvad 6.–15. detsembrini 2020.

Jõulupidusid saab broneerida e-posti teel katrin@elk.ee või helistades telefonil 617 7233. Lisainfo leiate Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt www.elk.ee.

Lapse sünnipäev

Sünnipäev on eriline päev. Seetõttu pakub lastekirjanduse keskus ainulaadset võimaluse pidada lapse sünnipäeva raamatulugude keskel. Keskuses on põnevad, harivad ja meeldejäävad sünnipäevaprogrammid lastele vanuses 6–11 aastat. Sünnipäevapidu toimub maja kõikidel korrustel ja selle jooksul tutvutakse armastatud illustraatori Edgar Valteri galerii ja raamatukoguga, nuputamist ja mõistatamist otsitakse varakambrist, meisterdatakse luugisaalis ning istutakse peolauda muinasjutupööningul. Sünnipäeva seltskonna suurus on kuni 16 last ja täiskasvanud saatjad.

Sünnipäevapeo teemad:

• Haldjad ja printsessid

• Detektiivide pidu

• Muinasjutuline pidu

• Tondi- ja metsakollipidu

• Mereröövlite pidu

Sünnipäevapidude toimumisaeg on septembrist maini: laupäeval kell 14.00–16.30 ja reedel kell 17.00–19.30. Suvekuudel (juunist augustini) vastavalt võimalusele tööpäevadel kell 17.00–19.30.

Peo hind sisaldab temaatilise sünnipäevapeo programmi läbiviimist algusest lõpuni (2,5 tundi), pööningusaali ja köögi kasutust koos nõudega, ringkäiku keskuses, mängude ja käelise tegevuse juhendamist, meisterdamise vahendeid, ühe auto parkimise võimalust keskuse hoovis ja peokutseid.

Sünnipäevi saab broneerida e-posti teel katrin@elk.ee või helistades telefonil 617 7233. Lisainfo leiate Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt www.elk.ee.

Keskuse ruumid

Eesti Lastekirjanduse Keskus asub Tallinna vanalinnas Pikal tänaval. Neogooti stiilis villa imekauneid ruume on võimalik rentida nii seminarideks, konverentsideks, kontsertideks kui (laste)üritusteks. Ühendatud luugi- ja rõdusaal keskuse teisel korrusel mahutab kuni 80 istekohta. Saalide aknaluuke kaunistavad Jüri Mildebergi maalingud ja seintel saab imetleda illustratsiooninäitusi, mis aitavad luua ainulaadse ning hubase atmosfääri.

Keskuse muinasjutulise pööningusaali seinu katavad illustraator Piret Mildebergi maalingud. Oskar Lutsu lasteraamatust „Nukitsamees“ inspireeritud muinasjutupööning mahutab kuni 35 inimest. Siin on tore toimetada nii täiskasvanutel kui ka pere kõige noorematel.

Teist nii omanäolist peopaika Tallinnast ei leia!

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Liina Leiten
Liina LeitenSekretar.ee ärijuhtTel: 51 84 004
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700