Autor: Motivaator.ee • 22. veebruar 2021

Lõpeta aja juhtimine ja ela hetkes!

Sageli tunnevad inimesed, et nad ei ole oma elus piisavalt produktiivsed ja tulemuslikud. Selle põhjusena leiavad nad olevat muidugi halva ajajuhtimise oskuse. Sama tunnevad paljud ka töö juures – aeg kaob kogu aeg kuhugi ära ning oluliste asjadega ei jõuta tegelda.
Foto: Pexels

Kus on lahendus?

Lahendus pole kindlasti ajajuhtimise koolitustes, sest lähemalt uurima hakates avastame, et mingit aega ei ole ju olemas. Kuigi see väide kõlab alguses filosoofilisena, võib sellele väga kiiresti praktikas kinnitust leida.

Meie elu on alati aset leidnud praeguses hetkes. Me sündisime praegusesse hetkesse, me elame praeguses hetkes, me töötame praeguses hetkes, ma armatseme praeguses hetkes, vastame kõnedele ja kirjadele praeguses hetkes. Me teeme kõike AINULT praeguses hetkes.

Seega ei ole küsimus, kuidas oma aega juhtida, vaid selles, kuidas PRAEGUSES HETKES teha neid asju, millel kõge tugevam positiivne mõju meie elule on.

Hetkes elamise koolitus

Seetõttu ei vaja me mitte niivõrd ajajuhtimise koolitusi, vaid hoopis hetkes püsimise koolitusi. Kuigi me oleme kogu aeg ainult praeguses hetkes, triivime oma mõtetega aga kogu aeg praegusest hetkest välja. Need uitmõtted tekitavad meis igasuguseid erinevaid tundeid, mis panevad meid vastavalt siis tegutsema. Näiteks püüdes keskenduda konkreetsele tööülesandele tekib ootamatult mõte, et äkki on Delfis mingi uudis, mille tulemusena aktiveerub meis kohe tunne – HUVI. Enesele märkamata anname sellele tundele järele ning olemegi hetke pärast hopsti Delfit sirvimas.

Ja nii juhtub kogu aeg. Asi ei ole mitte aja juhtimises, vaid suutmatuses püsida praeguses hetkes ja suutmatuses oma sisemaailmas toimuvat märgata. Kui me hakkaksime rohkem tähelepanu pöörama sellele, mis toimub meie sees, avastaksime üsna kiiresti, kuidas aega me juhtida ei saa, küll aga seda, mida me ainukeses ajas – praeguses hetkes – teeme.

Allikas: motivaator.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700