Autor: Allikas: www.cvkeskus.ee • 23. veebruar 2021

Kümme olulist tegurit tööandja valimisel

Töömaailm on avatud praegu palju rohkem kui kunagi varem ning kaugtöö hoogustumise tõttu tuleb lähiajal kodumaisetel ettevõtetel konkureerida talentide nimel ka paljude teiste riikide ettevõtetega. See aga tähendab, et töötajad pööravad aina enam uue töökoha valiku puhul tähelepanu ka tööandjale endale ja seal ettevõttes pakutavale.

CVkeskus uuris pea 10 000 töötajalt, mida peavad nad tööandja valiku puhul kõige olulisemaks. Milline peab tööandja olema, et võita tööotsijate tähelepanu?

Kehva juhtimist andeks ei anta

Uuringust selgus, et kõige tähtsamaks peab enamik (97%) töövõtjatest tööandja valikul juhtide usaldusväärsust ehk juhtide sõnad ja teod peavad olema kooskõlas.

Kuna halb kogemus levib meie väikeses riigis väga kiirelt, läheb ebausaldusväärne juht ettevõttele kalliks maksma ja raskendab ka uute heade töötajate leidmist. Seega võib öelda, et vinges kontoris tasuta kohvi ja teed pakkuv tööandja ei suuda korvata sellega ebainimlikku juhtimist ja töötajad annavad sellele tagasisidet üldiselt jalgadega hääletades.

Kindlustunne ja seaduskuulekus on oluline

Lisaks juhtide usaldusväärsusele pidas tervelt 94 protsenti töötajatest tööandjat valides oluliseks ka ettevõtte seaduskuulekust. Samuti on oluline ka see, et organisatsioon oleks stabiilne ja kindel tööandja.

Tervisekriisi valguses on kindlasti paljude töötajate jaoks just kindlustunne saavutanud veelgi suurema tähtsuse ja uue töökoha otsingu puhul kaalutakse rohkem selliseid tööandjaid, kes näivad tööturul olevat tugevamal positsioonil.

Ka meeskond ja pakutavad hüved kallutavad kaalukaussi

Vähemalt 90% töötajatest pidas veel tähtsaks ka seda, et tööandja investeeriks kaasaegsetesse töövahenditesse ja looks mugava töökeskkonna, ettevõttes väärtustataks erialast arengut ja seal töötaksid koos oma ala professionaalid, sealjuures ka organisatsioon ise oleks ambitsioonikas ja arenev.

Kui investeeringud kaasaegsetesse töövahenditesse oli tööandja valimisel esiviisiku kriteeriumite hulgas eelkõige ehituse, IT, põllumajanduse ja tööstusega seotud valdkondade inimestel, siis näiteks erialast arengut väärtustasid kõrgelt just tervishoiu ja haridusega seotud töötajad.

Ka vastavalt saadava palga suurusele on tööandja valiku puhul mõned erinevused. Näiteks väärtustavad kõrgema palgaga töötajad rohkem iseseisvust töökorraldusel, vaba aega, professionaalsust ja arengut, madalama palgaga töötajate jaoks on aga tööandjat valides väga olulised ka soodustused, mis aitavad nende kulutusi vähendada ja parandavad toimetulekut.

Soovitud hüvedeks võivad olla näiteks esimestel haiguspäevadel keskmise palga säilitamine, tööle ja töölt koju sõidukulude hüvitamine ning soodustingimustel toitlustuse pakkumine.

Foto: Allikas: www.cvkeskus.ee

Uuringu tulemusi analüüsides selgus lisaks, et olenemata soost, vanusest või sissetulekust, on töötajad siiski üksmeelel ja tööandja valikul oluliste kriteeriumite TOP 5 on kõigi jaoks sama.

Autor: CVkeskus.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700