Autor: Elis Vaiksaar • 13. september 2021

Vandeadvokaat Kristi Sild: kodus töötamine pole imerelv tööl veedetud aja vähendamiseks

Kristi Sild on advokaadina tegutsenud juba ligikaudu 20 aastat ning sellest enamuse Advokaadibüroos LEXTAL. Praeguseks on ta selle büroo üks omanikest ehk nii-öelda partneritest ning tegeleb igapäevaselt klientide nõustamisega töö- ja äriõiguse valdkondades. Otsustasin vandeadvokaadiga lähemalt tuttavaks saada ja uurida, milline inimene peitub temast siis kui parasjagu advokaaditööd ei tee.
Vandeadvokaat Kristi Sild

Alustame lapsepõlvest. Kelleks soovisite lapsena saada ning millal hakkasid mõtted liikuma praeguse ameti suunas?

Lapsena ma kindlasti veel ei mõelnud, et minust saab advokaat. Huvi ühiskonna toimimise ning inimkäitumise regulatsioonide vastu tekkis gümnaasiumiastmes. Ja kuna õigusteadus tundus praktilisem kui psühholoogiaõpingud, siis nii see läks.

Milliste koolide läbi olete praeguse ametini jõudnud?

Õigusteadust õppisin ma Tallinnas Õigusinstituudis, mis tollal oli eraülikool ja nüüdseks on liidetud Tartu Ülikooliga. Olin esimene, kes võeti Advokatuuri vastu eraülikoolist.

Vandeadvokaat Kristi Sild esineb juba 4. novembril Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses ja veebis toimuval Juhiabide praktilisel sügiskonverentsi.

Programm ja piletid leiad siit.

Mis sütitab teid teie töö juures kõige enam?

Toredad ja inspireerivad inimesed, nii kolleegid kui kliendid. Ärivaldkonnas tegutseva advokaadina puutun ma palju kokku klientidega, kes on oma alal andekad ja edukad ning seejuures väga meeldivad inimesed. Võimalus olla heade äriideede elluviimisel üks oluline osa, annab tööle positiivse eesmärgi ja sisu ning arendab ka ennast. Hea tunne on ka siis, kui oled mingile keerulisele ülesandele lahenduse leidnud.

Millised tegevused ja hobid täidavad teie vaba aja?

Mul on kolm last ja tööst vaba aja veedan enamasti pere ja sõpradega. Kui mul vähem lapsi ja rohkem aega oli, tegelesin iluuisutamise ja ratsutamisega. Endal ma erilisi andeid veel avastanud ei ole, aga teiste poolt loodud kunsti selle erinevates vormides naudin hea meelega. Oluline on leida aega ka liikumise jaoks, see aitab hoida ka vaimset vormi.

Mida on vaja selleks, et olla edukas nii töös kui eraelus ning kuidas suudate nende vahel tasakaalu hoida?

Tööalaselt on eduks vaja kindlasti ettevõtlikkust, julgust ja töökust. Eraelus on eduvalemid võibolla veidi teised – näiteks edasipüüdlikkusest võib olulisem olla kannatlikkus, nõudlikkusest tähtsam järeleandlikkus. Ja muidugi - suureks eduks peab ka palju õnne olema ning oskus tekkinud võimalusi märgata. Samas ei tohi unustada, et sõnad „õnnelikkus“ ja „edu“ ei ole sünonüümid.

Mina küll ei sea ennast töö ja eraelu tasakaalustamise eeskujuks. Kui on põnev ja väljakutsuv töö, siis kipub see tasakaal kergesti töö poole kalduma. Minu jaoks ei ole ka kodus töötamine imerelv tööl veedetud aja vähendamiseks, kuna tööefektiivsus on siis palju väiksem ja ka laste jaoks ei ole mind ju tegelikult kohal. Kokkuvõtvalt on see teema, milles mul on palju arenemisruumi.

Kuidas käitute olukorras, mil lained üle pea löövad?

Liikumine on kindlasti hea pingemaandaja. Õigeks on osutunud ka vanasõna, et hommik on õhtust targem. Hea uni on väga oluline, stressirikastel perioodidel tuleb seda teadlikult hoida. Kõige paremini puhkan ma reisides, uus keskkond aitab kõige kiiremini rutiinist väljuda ja igapäevamuredest eemalduda.

Laseme mõttel lennata.. millised oleksid kolm supervõimet, mida endale sooviksite ja kuidas neid kasutaksite?

Kui lihtsalt niisama fantaseerida, siis need supervõimed võiksid seonduda tervise parandamise, loomingulisuse suurendamise ja ajas rändamisega. Samas, kui pikemalt mõtlema hakata, siis ongi hea, et inimestel ei ole supervõimeid. Maailm oma ebatäiuslikkuses on tegelikult küllaltki täiuslik koht.

Loe lisaks: Intervjuu | Vandeadvokaat Albert Linntam: kõige tähtsam on kirg selle vastu, mida sa teed

Loe artiklit siit.

Loe lisaks: Kuidas reageerida ametnike üllatusvisiidile ja ennetada probleemseid olukordi?

Loe artiklit siit.

Loe lisaks: Personaaltreener Susie-Ann Viirg: selleks, et olla töös edukas, tuleb oma tööd kirega teha

Loe artiklit siit.

Loe lisaks: Miks on oluline teha liikumispause?

Loe artiklit siit.

Loe lisaks: Persoonilugu | Mälutreener Tauri Tallermaa: selleks, et tark olla, peab enne loll olema

Loe artiklit siit.

Loe lisaks: Kuidas juhtida juhi tähelepanu?

Loe artiklit siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700