Autor: Kadri Moppel • 9. september 2022

Padise mõis - imeline paik Tallinnast vaid 50 km kaugusel

Harjumaal, Tallinnast tunniajase autosõidu kaugusel asub imeline koht Padise. Padise pärliteks on ürgne linnusemägi, Põhja-Europas ainulaadne Padise klooster koos külastuskeskusega ja väärika ajalooga Padisemõis. Padise mõisas asub hubane 20 omanäolise numbritoaga hotell ja meeldejäävaid maitseelamusi pakkuv a la carte restoran.
Padise mõis Harjumaal, Tallinnast 50 km kaugusel

See on koht, kus saavad kokku maapiirkonna võlud ja ajaloolisele mõisahoonele omane õhustik.

Töine koosviibimine ajaloolises mõisamiljöös

Looduskaunis koht ja väärika ajalooga mõisamiljöö loovad erilise atmosfääri ja inspireeriva õhkkonna seminaride, konverentside ja ürituste korraldamiseks. Kohapeal on olemas kõik vajalik koosviibimise läbiviimiseks: 85” reguleeritava kõrgusega teler, dataprojektorid, ekraanid, pabertahvlid markeritega ja kiire wifi. Olemasolev tehnika võimaldab pidada ka konverentsi kõnesid. Töiste koosviibimiste korraldamiseks on võimalik mõisas kasutada nelja erineva suurusega ruumi.

Lisaks ruumide rentimisele on võimalik tellida ka kohvipause ja lõuna-õhtusööke meie a la carte restoranist. Sobiva ilma korral on võimalik kasutada ka terrasse vaatega kloostrile, tiigile või mõisapargile.

Ajalugu

Padise kloostri pärast peeti Liivi sõja ajal (1558-1583.a.) mitmeid tuliseid lahinguid ja sõjategevus tekitas ehitistele ka märgatavaid kahjustusi. 1622. aastal kinkis Rootsi kuningas Gustav II Adolf Padise mõisa Riia bürgermeistrile Thomas von Rammile, kes kohandas kloostri suureks mugavaks eluhooneks. Rammid elasid kloostri ruumides kuni 1766. aastani, mil klooster välgu tabamuse tagajärjel varemeteks põles. Seejärel alustati kõrvaloleva mõisahoone ehitamist. Ehituseks vajaminev materjal saadi kloostri varitsevatest osadest. Padise mõisa uus peahoone oli esialgu barokne ühekorruseline kiviehitis, sellest ajast alates jäid kloostri ehitised mõisas majandusruumideks. 1860. aastal ehitati kivist mõisahoone kahekorruseliseks ja fassaadile lisati klaasveranda.

Peale natsionaliseerimist tegutses mõisas kool ja Koidula kolhoosi abitootmine. Aastal 1998 ostsid mõisa peahoone tagasi Olaf Thomas von Ramm ja Clas Marten von Ramm. Rammid tegid korda oma perekonna kunagise peamõisa härrastemaja, taastasid tiibehitisena teenijatemaja (lammutati 1956. aastal) ja korrastasid ümbrust – sissesõiduteed ja maja taga asuvat tiigi ning parki. 2009 alustas mõisas tegevust hotell ja restoran.

Alates oktoober 2020 kuulub Padise mõis Arno Hirtentreule.

Hubane ja õdus hotell

Padise mõisas on kokku 20 ainulaadset külalistetuba. Läbimõeldud detailidega sisustus annab tõeliselt eheda ettekujutuse, kuidas võis end neis ruumides tunda mõni Padise mõisahärra või -proua. Meie mõisa kõik toad on unikaalsed ja eriilmelised ning kannavad pereliikmete eesnimesid kauaaegsete mõisaomanike perekond Von Ramm auks.

Deluxe DBL numbrituba ja kahetoaline sviit Padise mõisas

Imelisi maitseelamusi pakkuv a la carte restoran

Mõisahoones on avatud a la carte restoran, mis pakub roogasid erinevatele maitsetele. Eriüritusteks on võimalik tellida toitlustamine grupimenüüst või lasta see meie peakokk Silver Teeäärel vastavalt oma soovidele või maitsetele luua.

Padise mõisa peosaal

Suvekuudel on meil avatud ka väliterrass, millelt avaneb ainulaadne vaade Padise kloostrile. Terrasil on 10 lauda, mis kokku mahutavad 40 inimest. Päikeselisel suvepäeval pakub terrassil istumine ainult Padisele omast vaadet ja taustaks kõlav linnulaul võimaldab unustada argipäeva ka argipäeval.

Tutvu meie a la carte menüüga.

Lisateenused

Lisaks kõigele eelpool nimetatule pakutakse külalistele võimalust külastada lähipiirkonna kultuuri- ja loodusväärtusi ning väike ettevõtteid. Piirkonnas leiab sobiva külastuskoha nii vahvaks puhkuseks puhkuseks, aja nautimiseks koos sõpradega või väljasõiduks töökaaslastega aga kindlasti on ka mõnusaid pelgupaiku üksinda olemiseks. Mõisa kõrval asub Padise klooster koos külastuskeskusega, kus on võimalik osa saada erinevates programmidest ning üritustest

Ka mõisast lahkumata on võimalik leida lisategevusi. Padise mõisal on muljetavaldav veinikelder, kus ettetellimisel viiakse läbi ka veinide degusteerimist. Suvehooajal on võimalik nautida vaateid paadiga tiigil sõites või looduses pikniku pidades.

Võta meiega julgesti ühendust ja loome koos ideaalsed tingimused töiseks päevaks või meeldejäävaks õhtuks.

Kontakt: Padise Mõis, Padise küla, Lääne-Harju vald 76001 Harjumaa

E-post: [email protected]

Tel: +372 608 78 77

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700