Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 26. september 2022

Wagenküll – aeg lukku ja hing valla

Lossispaa Wagenküll ehk uue hingamise saanud Taagepera lossikompleks Valgamaal on kujunenud aastaringseks paradiisiks siseturistide seas. Hinnatud paigaks on kompleks saanud ka seminaride pidamise kohana, sest siin on selleks kõik vajalik olemas ja enamgi veel.

„Kliendid otsivad alati midagi, mis oleks natuke teistmoodi,“ räägib OÜ Wagenküll Hotell hotellijuht Maris Reimann. „Meie koha eripära on maagiline loss ja ümbritsev loodus ning kõik see, mida saab pärast töist seminaripäeva teha: lõõgastuda luksuslikus spaa- ja saunakeskuses, osaleda aktiivtegevustes ning nautida isuäratavaid roogasid.“

Jevgenia Maltseva, OÜ Wagenküll Hotell müügijuht
Uuenenud Taagepera lossi ärinimes ja kontseptsioonis on nimi Wagenküll. See on teadlikult valitud nimi. Sajandeid tagasi teati Taagepera piirkonda kui Vao küla. Kuna saksa parunitel ja mõisahärradel oli seda raske välja hääldada, kutsusid nad seda piirkonda Wagenkülliks. Kui mõisnik Hugo von Stryk eelmise sajandi algul hakkas Taagepera külla rajama juugendstiilis lossi, kasutati ehitusmaterjalina kohapeal põletatud punaseid telliseid. Kõikidele tellistele on sisse pressitud tempel Wagenkülli nimega. Seega on see nimi vägagi asjakohane. Me töötame hotellis ja lossispaas Wagenküll, aga me ei jäta mainimata, et see asub Taagepera külas ja Taagepera lossis.

Toitude valmistamisel kasutatakse võimalikult palju kohalikku toorainet. „Juurviljadega varustab meid kohalik põllumees, piimatooted saame Mulgimaa farmist Pajumäe Talu ning hooajalise ulukiliha tarnib kohalik jahiselts,“ loetleb Wagenküll Hotelli restoranijuht Maige Lelle. „Suvel saime kurgid ja tomatid oma triiphoonest ja sügisel on plaanis teha esmakordselt ise oma lossiaia õuntest mahla. Pakume ka kohalikku majanapsu .“

Roogade valmistamisel kasutatakse võimalikult palju kohalikku toorainet
Foto: OÜ Wagenküll Hotell

Minutitel on venimisruumi

Puhke- ja majutuskompleksi tõmbenumber – lossispaa – avati 2018. aasta septembris, lõõgastuskeskuse kogupindala on 1000 ruutmeetrit. Kuna tegu on lossi keldrisse rajatud spaaga, moodustab see omapärase võlvitud saalide, sopiliste ruumide ja koridoride võrgustiku. Lisaks mitmele basseinile ja viiele erinevale saunale jagub õdusas keskuses ruume ka hoolitsuste jaoks.

Spaa võtab enda alla kogu lossi 1000 ruutmeetrise keldrikorruse
Foto: OÜ Wagenküll Hotell

Reimanni sõnul vajas uuenenud Taagepera lossikompleks uut kontseptsiooni ja sestap otsustati lähtuda tõdemusest, et lossispaa Wagenküll pakub aega väljaspool aega. „Aina rohkem kuulen kliente ütlemas, et siin olles tunnevad nad ennast tõepoolest väljaspool aega – nad lihtsalt naudivad puhkust,“ lausub Reimann ja lisab, et kõike seda soosib lossi miljööväärtuslik ala, hubane ja sopiline spaa ning looduskaunis ümbrus.

Tõepoolest, spaamõnusid nautides võid sootuks unustada, et õhtusöögiks kinni pandud kellaaeg hakkab ähvardavalt lähenema, sest ajataju kaob. Spaas kellasid pole, vaid minibaari vastasseinale on ähmaselt projektseeritud tegelik kellaaeg.

„Meil on aja peatamisega seoses veel mitmeid ideid, näiteks plaanime keerata ka need vähesed kellad, mis lossikompleksis aega näitavad, tagurpidi,“ muigab Reimann. „Muide, kas panite tähele, et hotelli vastuvõtuletil on liivakell ja see pole seal niisama sisustuselemendina. Kui klienditeenindaja peab mingil põhjusel leti tagant ära minema, keerab ta liivakella jooksma.“

Liivakell lossispaa Wagenküll vastuvõtuletil
Foto: OÜ Wagenküll Hotell

Lossivaatega seminariruum

Taagepera lossis asub kokku kolm seminarisaali. Lossi teisel korrusel asub parunessi nime kandev seminarisaal Anna Sofia. Saali seinasid ehivad kaunid maalid ning valgust annavad kuninglikud lühtrid. Esimesel korrusel asub lossi suurim seminarisaal Kübar ja Kaabu ning väiksemad nõupidamised saab peetud lossi tornis asuvas kunagises muuseumisaalis.

Lossi vastas asuvas renoveeritud Pargimajas on ka neljas väiksem seminarisaal. 2023. aasta suvel on plaanis avada Pargimaja juurdeehitusena uus 150-inimest mahutav konverentsi- ja peosaal, mille akendest avaneb imeline vaade Taagepera lossile.

Pargimaja ja lossi keldrikorrus ehk spaa on ühendatud 80 meetri pikkuse maa-aluse tunneliga. Pargimajas ja lossikompeksis on kokku 70 renoveeritud tuba.

Seminariruum Pargimajas, vaatega lossile
Foto: OÜ Wagenküll Hotell

Seminarikliendid kirjutavad

* Olime väga rahul, et saime kaunis lossis olla ning oma koolitust läbi viia. Palun andke meiepoolsed tänusõnad edasi restorani töötajatele, kes üllatasid meid imemaitsvate söökidega nii lõunatel kui õhtusöögil ning kohvipauside toitudega. Meie inimesed kiitsid mugavaid tubasid, õhtul nautisime spaad ja saunasid. Lossis viibimine oli meile mõnusaks lõõgastuseks. Lisaks olite meile tellinud imelise talveilma!

* Tänan Teid ja mõisa personali toreda vastuvõtu eest! Ka näidend oli väga huvitav ja ajaloohõnguline.

* Suur-suur aitäh sooja vastuvõtu eest. Olime õhtuks nii puhanud ja lõõgastunud, et unustasime kohapeal enne ärasõitu tänada. Meile väga meeldis teie juures, oli suurepärane õhkkond, kus seesugust meeskonnatreeningut läbi viia. Spaa oli väga lõõgastav, toidud viisid keele alla ning miljöö kutsub veel kindlasti tagasi. Aitäh ja kohtumiseni!

* Väljavõtted müügijuhile saadetud tagasisidekirjadest.

Lossi oma plaaž

Eelmise aasta suvel avati lossiõues soojendusega välibassein mõõtmetes 4 x 11 meetrit. Välibasseini ja seda ümbritsevat päikeseterrassi katab klaasist kuppel, mis annab võimaluse välispaa mõnusid nautida igal aastaajal ja iga ilmaga. "Loodame, et välibassein meelitab siia ka need kliendid, kes ei ööbi meil, vaid tulevad nautima päikest, spaad ja basseini," sõnab Reimann. "Ja muidugi avardab soojendusega välibassein võimalusi mitmekesistada suviseid õueüritusi või korraldada ka sügis-talvisel perioodil teemakohane spaapidu."

Mida lossispaa Wagenküll pakub

* Lossis ja lossiga ühendatud Pargimajas on kokku 70 numbrituba .

* Lossis on kolm seminarisuumi (Anna Sofia 80le inimesele, Kübar ja Kaabu 80le inimesele, Tornisaal 20le inimesele) ning Pargimajas on seminariruum 21 inimesele.

* Lossi esimesel korrusel on 60-kohaline a la carte restoran ja selle kõrval 20-kohaline kaminasaal.

* Lossi keldris on 1000 ruutmeetri suurune spaa- ja saunakeskus.

* Soojendusega välibassein koos päevitusterrassiga.

* Koostöös kohaliku turismiettevõtja Imre Arroga korraldatakse piirkonnas jalgsi-, jalgratta- tõukeratta- ja lumeräätsamatku ning kanuumatku Õhne jõel, samuti seiklusmänge maastikul.

* Koostöös Ugala teatriga etendatakse lühemaid, kohaliku ajaloo ainelisi teatritükke.

* Õhtu sisustamiseks on võimalik tellida kinoseanss, pokkeriõhtu jpm.

Kliendist saab püsiklient

Reimanni sõnul on firmade suve- ja talvepäevade ning erinevate õppepäevade ja seminaride kontseptsioon hakanud tasapisi muutuma. “Ei ole ainult nii, et kogu tegevus toimub suures saalis, telgis või esinemisalal ja kogu melu ning tähelepanu käib selle ümber, “ seletab ta. “Inimestele mõjub värskendavalt, kui pärast aktiivset tegevust päeval saab aja maha võtta ning kosutada ennast saunades ja veeta mõnusalt aega spaas.

Reimann ei tee saladust, et kuna lossispaa Wagenküll täituvus on üsna kõrge, tasuks ööbimine ja tegevused aegsasti ette tellida. „Meie koha populaarsus kasvab, oleme pooleteise aastaga leidnud tee inimeste südamesse,“ tunneb Reimann rõõmu. „Mitmed firmad, sealhulgas suurfirmad on meie teenuseid kasutanud korduvalt. Samuti on meil tekkinud eraklientidest püsikundesid, näiteks üks härrasmees veedab igal nädalal kaks-kolm päeva meie juures. Ma arvan, et püsikliendid on tekkinud paljuski ka tänu sellele, et meil on soe ja armas klienditeenindus.“

Lisainfo: www.wagenkull.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700