Autor: Sekretär.ee • 15. veebruar 2021

Kaitse oma töötajaid parimate desinfitseerimis- ja isikukaitsevahenditega

Praegune ülemaailmne seis on tekitanud olukorra, mil peame üha enam erinevate kaitsevahendite peale mõtlema. Selleks, et saaksime koos kontoris viibida ning üksteisega ka väljaspool tööd kohtuda, peame olema ise eriti hoolsad. Tööandja saab sel puhul oma töötajatele appi tulla ning hankida neile parimad turul olevad desinfitseerimis- ja isikukaitsevahendid.
Foto: Pexels

Milliseid desinfitseerimis- ja isikukaitsevahendeid eelistada ja miks?

Kaitsevisiirid

Kaitsevisiir sobib neile, kes peavad tööst tulenevalt puutuma kokku teiste inimestega ning soovivad ennast ja teisi kaitsta. Näomaskid kaitsevad hingamisteid, kuid näo kaitsevisiir kaitseb lisaks hingamisteedele ka ülejäänud nägu ja silmi, mistõttu pakub suuremat kaitset viiruste tõkestamisel. Kaitsevisiir näole sobib ideaalselt kasutamiseks haiglates, kaubanduses, teeninduses ning haridusasutustes. Visiir sobib ka prille kandvatele inimestele, kuna näo ja visiiri vahel on piisav vahemaa ning optimaalne õhuringlus vähendab kilbi udustumist. Visiiri saab kanda ka koos kaitsemaskiga. Näo kaitsevisiir on desinfitseeritav ja korduvkasutatav.

Foto: Büroomaailm

Näomaskid

Näomaski kandmine on hea viis, kuidas kaitsta end ja teisi ühiskondlikes ruumides, kus liigub palju inimesi, näiteks poed, apteegid, meditsiiniasutused ja ühistransport. Näomask vähendab võimalust, et köhides või aevastades jõuavad piisknakkused teisteni. Maski kandmine on hea ettevaatusabinõu ka tervele inimesele; juhul kui viirusekandja peaks tema suunas köhima, vähendab see võimalust, et terve inimeseni jõuab viirus piisknakkuse pritsmete teel. Lisaks pakub Büroomaailm näomaski lisakinnitust, mille eesmärgiks on vähendada kõrva taha käivate kummide survet kõrvadele, vähendades seeläbi ebamugavustunnet maski kandmisel.

Foto: Büroomaailm

Kvaliteetsed ühekordsed meditsiinilised kolmekihilised näomaskid on toodetud Saksamaal ning omavad Euroopa sertifikaati IIR mask (BFE ≥ 98 %). Need on pritsmekindlad ning tavalisest laiem, 20 mm volt tagab parema istuvuse ja mugavama kasutuse. Hästi vormi hoidev ninaklamber muudab maski kandmise mugavaks ka prillikandjale. Samuti on maski kvaliteetsed hõõrdumist vähendavad polüestreist ja elastaanist kõrvapaelad. Maksimaalne kasutusaeg on maskil 4 tundi.

Foto: Büroomaailm

Respiraatorid

Respiraatorid kaitsevad tolmu ja udu eest. Lisaks on seda mugav kanda ning istub näol tihedalt. Samuti ei kaota see oma kaitsvaid omadusi madalal ja kõrgel temperatuuril ega kõrges õhuniiskuses. Büroomaailmas müüdavad respiraatorid on FFP2 klassi kaitsega.

Foto: Büroomaailm

Kaitseklaasid ja kaitseekraanid

Pleksiklaasist kaitseekraan pakub kaitset nii teenindavale personalile kui klientidele. Vestluspartnerite vahel asuv klaas vähendab rääkimisest, köhimisest ja aevastamisest tulenevat viiruste ja bakterite otseleviku ohtu. Kaitseekraanid sobivad hästi teeninduslettidele kontorites, apteekides, kohvikutes, restoranides, bensiinijaamades, poodides ja paljudes muudes kohtades, kus teenindav personal ja kliendid omavahel näost näkku suhtlevad. Läbipaistvad akrüülist kaitseklaasid lauale ja põrandale pakuvad kaitset igas keskkonnas. Vaheseinad on hõlpsalt monteeritavad, tugijalgadel ja neid on lihtne ümber paigaldada. Büroomaailma valikus on sobivad tooted nii sise- kui välistingimustesse ja kõige erinevamatesse ühiskondlikesse ruumidesse. Pleksiklaas on ideaalselt sile läbipaistev pind, mille külge mustus kergelt ei hakka.

Foto: Büroomaailm

Desinfitseerijad kätele ja pindadele

Viiruse eemaldamiseks kätelt esimeseks valikuks on pesta käsi sooja vee ja seebiga. Eriti välistingimustes ei ole aga alati võimalik käsi pesta, siin tulevad appi antiseptikud, mis on laia fungitsiidse ja bakteritsiidse toimega, hävitades Gram-positiivseid ja Gram-negatiivseid baktereid (sh Mycobacterium terrae) ja seeni ning desaktiveerides nii ümbrisega (sh HBV, HIV, HCV, Vaccinia, Herpes simplex) kui ka ümbriseta viirusi (sh Adeno, Rota). Paljud antiseptikud on nahasõbralikud ning sisaldavad pantenooli, millel on nahka pehmendav, niisutav, raviv ja põletikuvastane toime. Büroomaailmast leiad laia valiku desinfitseerijaid – nii väiksemates pudelites, mida on mugav kaasas kanda, kui suuremates kanistrites, mis sobivad ettevõtete vajadusteks. Lisaks on meie valikus desinfitseerimisvahendeid pindade ja seadmete desinfitseerimiseks.

Foto: Büroomaailm

Õhupuhastajad

Õhupuhastajad aitavad luua puhtamat õhku kontorisse ja koju. Leitz TruSense õhupuhastaja koos DuPont HEPA filtriga püüab õhust allergeene ja mikroskoopilisi osakesi ning neutraliseerib lõhnad, kohandudes automaatselt ruumi muutuvate õhukvaliteedi tingimistega. UV-kiirgus tapab filtrisse jäänud mikroobe ja baktereid.

TruSens võib aidata vähendada allergia sümptomeid, püüdes kinni õhu kaudu levivaid allergeene. Allergeenid, sealhulgas õietolm, hallitus, tolm ja kõõm, võivad esile kutsuda allergia sümptomeid. TruSens õhupuhastid aitavad püüda ja hävitada viiruseid HEPA filtreerimistehnoloogia kombineerimisel ultraviolettkiirguse (UV) steriliseerimisega. Viirused võivad levida, kui nakatunud inimene köhib või aevastab, paisates nad õhku. TruSense õhupuhastaja aitab eemaldada õhus lendlevaid viiruseid suunates õhu läbi HEPA filtri, kuhu väikesed osakesed kinni jäävad.

Foto: Büroomaailm

Nitriilkindad

Nitriilkindad on õhukesed, kuid samas vastupidavad, pehmed ühekordsed kindad kaitsmaks käsi. Nitriilkindad sobivad ideaalselt toiduainetööstusele, kuna on õli- ja rasvakindlad. Nitriilkindad on mittesteriilsed ning allergiavabad.

Foto: Büroomaailm

Ohutussildid

Büroomaailmas on lai valik erinevaid ohutussilte, tagamaks ohutust tööl ja avalikes ruumides. Hügieeni- ja meditsiiniteemalised ohutusmärgised kannavad sõnumeid, nagu kanna kaitsekindaid, kaitseriietust või silmakaitsevahendit. Samuti ka kleebised, mis sobivad teenindusaladele - hoidke distantsi vähemalt 2 meetrit, sisenege ühekaupa.

Ohuteip on ohutusmärgistuseks, tööalade eraldamiseks tootmises ja ladudes, spordiväljakute märgistamiseks ning on vastupidav kulumisele. Sobib hästi sise- ja välistingimustesse.

Foto: Büroomaailm

Antibakteriaalsed pastapliiatsid

Unusta bakterid! Kasuta antibakteriaalseid pastapliiatseid, tänu hõbebiotsiidiga töödeldud pinnale jäävad sinu sõrmed bakterivabaks. Neil toodetel on sertifitseeritud antibakteriaalsed omadused, mis eemaldavad 99,99% bakteritest 24 tunni jooksul. ICO antibakteriaalsed tooted on efektiivsed terve oma eluaja. Biomaster hõbedaiooni lisand ei kulu maha ja teda pole võimalik eemaldada pinnalt, kuna see on plastdetailide tootmise ajal püsivalt toote sisse pandud.

Erinevaid valikuid desinfitseerimis- ja isikukaitsevahenditest leiad Büroomaailmast.

Foto: Büroomaailm
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700