Autor: Vanaõue Puhkekeskus • 29. november 2022

7 võimalust, kuidas motiveerida töötajaid ja luua toimiv meeskond

Meie sisemine soov midagi ära teha on liikumapanevaks jõuks. Aga mida teha, kui vahel seda jõudu kipub väheks jääma? Olete ehk märganud, et ka teie töökollektiivi kohvinurgas jääb üha vaiksemaks ja reedeti on kontor juba kell kolm tühi? Või hoopis ei käidagi enam kontoris ja kiputakse eelistama kodukontorit...

Selleks, et taastada meeskonna ühistöö vaimu ja tugevdada suhteid, on oluline veeta aega koos. Vanaõue Puhkekeskus on kokku pannud 7 lahedat soovitust, mida koos oma tiimiga ette võtta Soomaa serval Viljandimaal.

1. Sõida maale!

Teate neid kontoriüritusi või ühiseid seminare linnas? Kõik kiirustavad koju. Selleks, et nii ei juhtuks, tuleb võtta ette ühine reis linnast välja – öeldakse ju, et maaõhk teeb vabaks, et maaõhk teeb lapsed terveks... Maaõhk teeb põsed punaseks? Jah, kinnitame, et nii see ongi! Tulge maale, sest maal on mõnus. Meil Vanaõues saab pidada täpselt sellise seminari nagu linnas – meil on WiFi ja meil on koosolekute ruumid, lausa mitu kogu vajaliku tehnikaga. Aga lisaks võite mõttetalgute vahepealsel ajal näha lambaid ja jalutada jõekallastel.

2. Looming ühendab

Avastage oma loomuomaseid andeid ja astuge välja oma igapäevarutiinist, esitades enda meeskonnale loomingulisi väljakutseid! Inimese jaoks, kelle looming on valla, on lihtsad ka kõik teised elu väljakutsed. Handmade by Eve sisustab iga seltskonna õhtu mõnusa loominguga. Soovid proovida akrüülmaali tegemist? Saab! Soovid meisterdada rikkalikke ikebanasid? Samuti saab. Kõik meisterdamise töötoad on vastavalt aastaajale.

3. Puhasta keha ja mõtted

Saun puhastab keha ja mõtted! Vanaõues on kolm erinevat sauna, sealhulgas traditsiooniline päris ehtne suitsusaun. Meie siin Vanaõuel teame, et tõelist mõnu pakub ainult suitsusaun, mida tuleb küll tundide viisi kütta, ent hilisem nauding on vaeva väärt. Suitsusauna katuse alt väljaliikuv niiske õhk annab ihu puudutades erilise mõnutunde. Ka mediteerimiseks ja lõdvestumiseks on just nõgine suitsusaun parim paik, sest 50–70kraadises kuumuses võib kauem viibida kui tavalises leiliruumis. Aja mahavõtmine on aga saunas käimise esimene reegel ja see on iga motivatsiooniürituse lõppakordiks täiuslik!

4. Täis kõht teeb rõõmsaks

Tühi kott ei seisa püsti ja kui on kõht head-paremat täis, siis on ka meel helge! Meile teeb rõõmu, kui saame teile pakkuda midagi sellist, mida linnas iga päev ei saa – meie laual on alati midagi kohalikku. On see siis jahimeeste kütitud kohalik ulukiliha või meie oma mahe lambaliha. Lisame juurde ka hõrgutisi sahvririiulitelt ja meie oma kohalikust lihaköögist. Rikkalik laud ja head joogid teevad kõik sündmused täiuslikuks.

Foto: Mait Jüriado

5. Puhka välja!

Mitte midagi teha on raske! Aga see on oluline, et päriselt pakkuda oma kehale ja vaimule kosutust. 2022. aasta alguses said valmis meie uuenenud puhkekeskuses ka uued toad ja mõnus avar fuajee, mille maast laeni akendest on imeline vaade jõele. Kokku saab meie veskihõngulises Peamajas ööbida talvisel hooajal peaaegu 50 külalist mõnusates tubades, kus on olemas kõik see, mida üheks kosutavaks puhkuseks vaja on. Mändidekohin ja jõevulin kauba peale! Suvisel ajal aga tulge kasvõi sajakaupa – kõik saavad mõnusa ööbimiskoha.

6. Käi seal, kuhu muidu ei satu

Soomaa serv ja Sakala maastikukaitseala üheskoos on kinkinud meile võrratud matkarajad, kus saab aja maha võtta nii lühematel kui ka pikematel distantsidel. Meie matkajuht on tuntud Soomaa šamaan ja teadjamees Edu Kuill, kelle lugusid metsarahvast ja ühendusest iseendaga tasub kuulata.

7. Tee ära ja tunne mõnu!

Meil on kogu aeg kiire... Me koguaeg teeme midagi, aga kas saame sellest ka rahulduse? Veetke koos kollektiiviga üks päev tõeliselt aktiivsete ja seikluslike tegevustega. Tunne „Tegime selle ära!“ pakub tõelist rahuldust ning seob kolleegid meeskonnaks. Kanuuta mööda põnevat Navesti jõge tulvavetega, matka keset talviseid metsi ja rabasid, ole vibukütt või pea paintball’i lahing. Aitame ka team-building mängudega, mis seovad teie meeskonna üheks mänguliste katsumuste kaudu.

Proexpert
Jäime väga-väga rahule, koht on imeline, personal oli kõik väga sõbralik ja vastutulelik. Vibumehed olid absoluutselt profid, mul on äärmiselt suur rõõm, et te nad leidsite meile! Paintball oli samuti väga hästi korraldatud, haavatuid oli ohtralt, nagu selles mängus olema peabki. Kanuumatk oli kui kirss tordil ja tegelikult tagasiside järgi oli väga hea, et kanuumatk toimus viimasena, sest pärast seda olid kõik täitsa väsinud. Samuti oli matk looduses olnud väga mõnus ja giid äge!

Rohkem infot Vanaõue Puhkekeskuse kohta saab veebilehelt www.vanaoue.ee, Facebookist või Instagrami kontolt. Samuti olete oodatud helistama numbrile 521 2148 või kirjutama aadressile [email protected].

Tulge meile külla ja siduge oma meeskond ühtseks tervikuks!

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700