Autor: Digitaalne Turundus • 16. jaanuar 2024

Kuidas valida sülearvutit?

Oled uue sülearvuti otsingul? Väga hea, sest siin selgitame lihtsas keeles lahti, kuidas leida omale sobiv sülearvuti. Järgmistes lõikused keskendume sülearvuti valimisele endale kui ka lastele. Tutvu nõuannetega ja leia sobiv sülearvuti Kaup24 ja Hansaposti e-poodide valikust!

Millega arvestada sülearvuti valimisel?

Sülearvutite valik on suur. Nii nagu on palju erinevaid brände ja mudeleid, on ka sülearvutid väga erinevast hinnaklassist. Sülearvuti valimisel on kõige olulisem arvestada sellega, kellele on see mõeldud ja mis sellega on vaja teha. Sülearvutid, mida on vaja vaid üksikute e-mailide saatmiseks, e-poest tellimiseks või uudiste lugemiseks, on erinevad nendest, mida vajab inimene, kelle töö seisneb videote monteerimises või graafiliste disainide teostamises. Kui soov on arvutit pidevalt kaasas kanda, võiks see olla ka kerge ja sobivas suuruses. Kodus, ühes kohas kasutamisel, pole arvuti kaal niivõrd oluline.

Erinevad sülearvutid ja peamised tehnilised näitajaid, mida vaadata

1. Protsessor ehk arvuti aju, see on osa, mis võtab vastu sinu antud info ja edastab ülejäänud süsteemile. Siin on oluline vaadata, mis on taktsagedus ehk seda mitu arvutust suudab see teha ühe ühiku jooksul. Tavakasutajale on sobilik 1,5-2GHz protsessoriga sülearvutid.

2. Ekraani suurus ja selle kvaliteet. Väiksemad sülearvutid, mida on hea kaasas kanda, on 13-14 tollise ekraaniga, suurema ekraaniga arvutitel on 15,6 tolline ekraan ja see sobib hästi ka ilma lisamonitorita kasutamiseks. Odavamast hinnaklassist sülearvutitel on madal ekraani resolutsioon ja seetõttu ei sobi need video töötlemiseks, graafiliseks disainiks jt sarnasteks töödeks, küll aga on ideaalsed uudiste lugemiseks või kirjade saatmiseks. Keskmiseks valikuks on Full HD ehk 1080p (1920 x 1080 pikslit) ekraan.

3. RAM - oluline mahukate tööde tegemisel. Lihtsaks arvuti kasutamiseks piisab 4 GB, suuremateks, tipptasemel töödeks võiks see näitaja olla 16 GB.

4. Kõvaketas - piisavalt suur, et mahutaks kogu sisu. Kuna kõvakettale salvestatakse arvuti sisu, siis mida suurema mahuliste failidega tegeled, seda parem see peaks olema. Lihtsaks kasutamiseks ei ole vaja suurt kõvaketast.

Arvesta uue sülearvuti valimisel eelnevalt välja toodud näitajaid ja leia omale sobiv arvuti Apple, Samsung, Dell ja teiste tuntud tootjate valiku seast.

Arvutid lastele

Milline arvuti valida lapsele? Siin arvesta lapse vanusega ja sellega, mille jaoks seda vaja on. Kui tegemist on veel väiksema lapsega, kes peamiselt soovib mõnda multifilmi vaadata või lihtsamat mängu mängida, siis eelista arvuti asemel tahvelarvutit. Kui tegemist on vanema lapsega, kes käib juba koolis ja võib isegi koolitööde jaoks seda vaja, siis heida pilk erinevate sülearvutite poole. Taaskord tuleb arvestada, mida laps arvutis teeb. Internetis surfamiseks ja mängimiseks pole kõige võimsamat arvutit vaja, kui just pole tegemist teismelisega, kes on avastanud oma jaoks arvutimängude maailma. Viimasel juhul on vaja mänguritele sobilikku võimast arvutit, tooli ja lauda.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700