Pöörduda Võru parima söögikoha leidmiseks Ameerika reisi- ja restorani-portaali Tripadvisor poole tundub veider, aga midagi polnud parata, kohalikud allikad on märksa pealiskaudsemad.
Restoranitest: Hõbelusikaga Ugandi kohvik
Viimasel Hõbelusika konkursil oli parima kohviku tiitli võitnud väike Ugandi kohvik teiste seas justkui mees metsast, kellest Tallinnas polnud keegi kuulnudki, ammugi veel oma silmaga näinud.
Sisu ja vormi poolest kuulub aasta jagu Uuel tänaval tegutsenud Nāganaga pigem Kalamajja kui vanalinna. Ometi pole tegemist järjekordse hipsterliku klooniga, vaid vägagi omanäolise ja mõnusa kohaga.
Restoranitest: üllatus varjulises kohas
Äsjase Hõbelusika auhindade jagamisel Nuudlit ära ei märgitud. Ilmselt ei märgatudki. Bensiinijaama ja autoparandustöökoja vahelt ongi seda raske üles leida.
Restoranitest: joogikaart on sama põnev kui krimka
Baar-brasserie Tabaci joogikaart on peaaegu sama pikk kui keskmine krimka ja vähemalt sama põnev. Lühem toidukaartki pakub toredaid maitseelamusi.
Restoranitest: Noya raske algus
Suvel Rotermanni kvartalis avatud Jaapani ja Põhjamaade kööki ühendavas Noyas dubleerivad kahvleid-nuge söömispulgad ja roogasid soovitatakse omavahel jagada.