Autor: Sekretär.ee • 2. september 2021

Värske tööturu-uuring näitab: töötajate enesekindlus töö leidmisel on kasvanud

Tööturg on jõudsalt taastumas möödunud aastast. Lisaks on tööandate värbamisaktiivsus sisendanud ka töötajatesse rohkem enesekindlust. Vast ilmunud pea 9000 vastajaga tööturu-uuringu tulemustest selgus, et rohkem kui kolmandik töötajatest jälgib tööpakkumisi või otsib ise aktiivselt tööd.
Foto: Unsplash

Samuti pea pooled on veendunud, et leiaksid tänaselt tööturult oma praeguse ametikohaga võrdväärse töö vaid mõne kuuga.

38% töövõtjatest hoiab tööpakkumistel silma peal

Aktiivelt on tööd otsimas või pakkumistel silma peal hoidmas tervelt 38 protsenti töötajatest. Lisaks tervelt 40 protsenti töötajatest tõi uuringus esile, et kuigi nad ise aktiivselt uut tööd ei otsi, on nad avatud uutele tööpakkumistele. Seega on kokku uutele töövõimalustele avatud valdav osa (78%) vastanud töötajatest ning vaid umbes viiendik (22%) töövõtjatest ei otsi üldse tööd ega ole ka tööpakkumistele avatud.

Kutse tööle kandideerimiseks on lähiajal saanud pea pooled töövõtjatest

Kasvanud konkurents on töötajate leidmisel muutnud tööandjaid ka veelgi aktiivsemaks, suunates ettevõtteid saatma töötajatele kandideerimiskutseid. Uuringus tõidki 42 protsenti töötajatest esile, et neid on lähiajal kutsutud tööpakkumistele kandideerima.

Kõige sagedamini on kandideerima kutsutud just juhte ning tippspetsialiste, samuti oskustöölisi. Eraldi jääb silma nõudlus ka IKT eriala töötajate järele, kellest on kandideerima kutsutud koguni pea kahte kolmandikku (63%) töötajatest. Rohkem oli kandideerimise kutseid saanud töötajaid veel ka õigusvaldkonnas, personalitöö-, ehituse- ning juhtimise erialadel.

Kasvanud on töötajate enesekindlus töö leidmisel

Tööturu-uuringus paluti ka osalejatel hinnata, kui kaua kuluks neil aega uue, praegusega samaväärse, töökoha leidmisele. Lausa 46 protsenti vastajatest leidsid, et neil kuluks uue töökoha leidmiseks mõni kuu, neist 31 protsendil vaid paar kuud ning 15 protsendil kolm kuni neli kuud. Seega on eelmise aasta sügisega võrreldes töövõtjate enesekindlus kasvanud ning julgus tööturul ringi vaadata taas suurenenud. Eelmisel aastal pidas mõne kuuga uue töökoha leidmist tõenäoliseks 41 protsenti töövõtjatest.

Järgmise kuue kuu jooksul plaanib aga tööd vahetada pea viiendik töötajatest (18%), mis on sarnane näitaja 2019. aastaga.

Allikas: CVkeskus.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700