Autor: Sekretär.ee • 22. detsember 2021

6 soovitust virtuaalseteks jõulupidudeks

Paljud ettevõtted jätavad praegusel ajal meeskonnaüritused tahaplaanile, kuigi neid on võimalik korraldada ka virtuaalselt. Jõulud on ühtne koosolemise aeg, kuid distantsilt töötajatel võib olla raskusi meeleolu üleval hoidmisega. Teame ka, et kodus töötamine suurendab töötajate üksildustunnet, isoleerib neid kolleegidest ning tööülesandeid täidetakse pigem üksinda.
Foto: Unsplash

Seda enam aitab üks äge jõulupidu rohkem panustada töötajate kaasamisse ja hoidmisse, et näidata, et olete nende jaoks sel keerulisel ajal olemas. CV-Online meeskond toob teieni 6 lõbusat soovitust virtuaalseteks tegevusteks, mida tuleval jõulupeol kindlasti ette võtta.

1. Jõulubingo

Bingo on videokõnede üks populaarsemaid mänge, kuna see julgustab suhtlemist ja tekitab võistlushimu. Bingot on võimalik mängida nii tiimidena kui ka individuaalselt, auhinnaks võib pakkuda kinkekaarte ettevõtte koostööpartneritelt või jõulupakikesi hea ja paremaga.

CV-Online meeskond pani kokku vahva jõulubingo, mille saab hõlpsasti alla laadida SIIT.

2. Naughty List – lõbus jäämurdja

Naughty List ehk ulakate nimekiri on ainulaadne jõuluversioon mängust “Ma ei ole kunagi…”.

Kuidas mängida?

* Iga mängija alustab mängu kümmet sõrme püsti hoides.

* Seejärel öeldakse kordamööda lause, mis algab nii: “Oled ulakate nimekirjas, kui…”

* Kui mängija on öeldut kunagi teinud, langetab ta ühe sõrme.

* Mäng jätkub kuni tegevuste lõppemiseni nimekirjas või seni, kuni ainult ühel töötajal on näpud püsti.

* Mängu võidab see, kellel on kõigi voorude lõpus näpud püsti.

* Ulakate nimekirja saate lisada ka oma ettevõttega seotud tegevusi.

Lae ulakate nimekirja mäng alla SIIT.

3. Päkapikkude kokteiliõhtu

Päkapikkude kokteiliõhtu on lõbus ja meeleolukas virtuaalne pidu koos õhtujuhiga. Enne üritust saatke osalejatele ostunimekiri, et teie meeskond saaks kõik vajalikud koostisosad ette valmistada.

Seejärel õpetab teie poolt määratud õhtujuht (näiteks mõni kolleeg) kõne ajal osalejatele, kuidas valmistada kaht lõbusat pühadejooki. Õhtujuht peaks hoolitsema ka selle eest, et kõik teie üritusel oleksid kaasatud ja veedaksid lõbusalt aega.

4. Jõulupakid

Üks parimaid viise, kuidas tehtud kingitus oleks ainulaadne, on teha see ise. Jõulupakid hea ja paremaga on siiras viis oma töötajatele näidata, et hoolite neist ja nende heaolust. Niivõrd isikupärane kingitus elavdab tõeliselt jõulumeeleolu ning kasvatab meeskonnatunnet. Saatke töötajatele pakk hea-paremaga nädal enne virtuaalset jõulupidu.

Mida jõulupakki lisada?

* Kuum kakaosegu

* Ettevõtte logoga kruus

* Küpsised, kommid või muud suupisted

* Lõbusad jõuluaksessuaarid, nt temaatilised peavõrud, mütsid ja sussid

* Harivad tegevused, nagu jõulumõistatused, jõuluehete meisterdamise komplekt, erinevad mängud

* Kinkekaardid koostööpartnerite poolt

5. Salajane loosipakk

Ükski virtuaalne jõulupidu poleks terviklik ilma salajase jõulupakkide loosimiseta. Veebipõhised rakendused kingituste vahetamiseks asendavad hõlpsalt kontoripidude lõbususe. Virtuaalse salajase loosimise korraldamiseks saate kingituste vahetamise generaatori abil loosida nimed, saata kingitused ning seejärel oodata virtuaalset jõulupidu, et kõik koos kingitusi avada.

Füüsilised pakid lisavad isikupärast elementi, kuid meeskond saab saata üksteisele ka virtuaalseid kingitusi, näiteks veebipõhiseid kinkekaarte või koolituste ja seminaride pileteid.

6. Jõuluteemaline kostüümipidu

Kostüümipeo korraldamine pakub meeskonnale lõbusat võimalust riietuda kostüümidesse ja “varjata” oma identiteeti. Valides põneva kostüümipeo teema, saate luua kolleegidega mälestusi, mis jäävad terveks eluks. CV-Online kogus kokku vahvad kostüümipeo teemad, mis sobivad suurepäraselt nii suurtele kui väikestele gruppidele.

Teemasoovitused kostüümipeoks:

* Jõuluball

* Jõulud üle maailma

* Jõulufilmide tegelased

* Koledad jõulukampsunid

* Pannkoogid ja pidžaamad – jõululõuna

Kui võtate aja läbimõeldud jõuluprogrammi loomiseks, võivad virtuaalsed kokkusaamised väga edukaks osutuda. Pakutud ideed ei nõua palju aega ega raha, kuid võivad kaasa aidata meeskonnatunde tekitamisele, töötajatega sidemete loomisele ning kasulikule ajaveetmisele.

Allikas: tööelublogi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700