Autor: Sekretär.ee • 11. jaanuar 2022

Virtuaalne värbamine – katsumus või võimalus?

Kas teadsid, et tööle kandideerijad võivad olla virtuaalsest värbamisest pigem ärevil kui entusiastlikud? Värbamisvaldkonna spetsialistid nõustuvad kasvava vajadusega agiilsema ja paindlikuma talendijuhtimise järele. See vajadus on veelgi tugevam pärast pandeemiat ja kasvavaid kodus töötamise trende. Kuidas tagada sujuv värbamisprotsess?
Foto: Unsplash

Möödunud aastad on olnud värbajatele äärmiselt rasked – pandeemia ja selle tagajärjed laastavad talentide hankimise võimalusi ja kuhjavad uusi nõudmisi, kuna kaugtööjõu värbamine ja kaasamine on saanud paljude jaoks normiks. Viimaste aastate sündmused annavad kindlasti teavet ka talentide hankimise suundumuste kohta 2022. aastal. Küll aga ei ole talentide leidmiseks lootuskiir täielikult kadunud.

Järjest rohkem ettevõtteid võtab kasutusele virtuaalseid värbamise tehnoloogiaid, suunab talentide ligimeelitamise jõupingutused kaugematele kandidaatidele, kaalub sisemiste talendibaaside kasutamist, ning keskendub mitmekesisusele, võrdsusele ja kaasamisele. Aina enam kasutavad ettevõtted ka erinevaid värbamisteenuseid, näiteks sihtotsingut, eel- või täisvalikut. Kui ettevõte pakub positsiooni, kuhu on keeruline sobivat talenti leida (nt tarkvaraarendajad, mehaanikud), tasub värbamisteenuste kasutamine end igal juhul ära.

70% inimesi leiab, et hübriidtööjõud muutub järjest enam normaalsuseks, samuti muutub virtuaalseid ja personaalseid protsesse ühendav värbamisprotsess sellega seotud kulude ning aja kokkuhoiu tõttu üha tavalisemaks. “Tööintervjuud toimuvad suures osas ka edaspidi virtuaalselt,” märgib CV-Online’i värbamise projektijuht Sandra Sõber.

“Juba on näha, et 2021. aasta virtuaalne värbamine aitas värbamisstrateegiaid sujuvamaks ja mitmekesisemaks muuta. See omakorda aitas meil ettevõtetele värvata paremaid talente, ületades geograafilised tõkked,” sõnab Sandra. Olles juhtiv turuliider värbamisteenuste pakkumisel, teame, et need edusammud tagavad virtuaalse värbamise kasutamise peaaegu igas tööstusharus ja tööandjad jätkavad kontoris toimuvate intervjuudega alles siis, kui kandidaatidega on turvaline kohtuda.

Ettevõtted otsivad tihti tööriistu, mis aitaksid neil värbamisprotsessis erapooletult talente välja juurida ja luua süsteeme, mis hindavad potentsiaalseid töötajaid võrdselt. Kui aga ettevõttel ajalist ressurssi või kogemust napib, tulekski pöörduda oma ala spetsialistide poole. Personaliotsing omal jõul on ajakulukas ning tihtipeale ei anna soovitud tulemusi. Suurenenud teadlikkuse, talentide kättesaadavuse ja geograafilise paindlikkuse kokkulangevus mitmekesisemate meeskondade loomiseks ongi CV-Online’i värbamisteenuste eelis iseseisvalt pusimise ees.

Allikas: tööelu.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700