Tähistame sekretäride päeva!

Igal aasta aprilli viimase täisnädala kolmapäeval tähistatakse sekretäride päeva! See on aeg meelde tuletada, kui olulised võivad olla inimesed, keda me igapäevatöös iseenesestmõistetavana võtame.

Hea sekretär on juhi ja ettevõtte jaoks hindamatu väärtus. Teie olete secret keepers, saladuste hoidjad, asjaajajad ja suhtekorraldajad, raamatupidajad ja  personalijuhid, IT-spetsialistid ja baristad – kõik ühes isikus.  Teie igapäevatöö on sageli märkamatu või jääb ettevõtte põhitegevuste varju, kuid samas nõuab see palju energiat, vaeva ja pühendumist. Olete kui „kontorihaldjad“, kes hoolitsevad, et kõik suured asjad ettevõttes saaks toimida tõrgeteta. 25. aprill on päev, mil eemalduda hetkeks igapäevatööst ja laadida ennast uue energiaga.

Oleme teie päeva kava koostanud soovigaq, et saaksite kaasa praktilisi nõuandeid, häid mõtteid, hea tuju ja mis kõige tähtsam – jõudu ja motivatsiooni, et oma tööd rõõmuga teha.

Mida me sellel päeval teieni toome?

Stability Consulting naeruterapeut Silva Sirge näitab, kuidas läbi naeru pingeid maandada. Naer mõjutab inimese emotsionaalset ja füüsilist tervist, annab ellu rohkem rõõmu ja harmooniat, parema tervise ning elujõudu.

MAMO kiirtoiduketi juht Margit Härma toob teieni oma eduloo, kuidas on ta jõudnud sekretärist juhiks. Sekretäriamet annab teile suurepärase stardipositsiooni, õpetades vaatama suurt pilti ja haldama informatsiooni ning tegutsema sihipäraselt. Need on edu tagavad omadused igas elusituatsioonis.

Ajapuudus on tänapäeva ühiskonna needus – keegi ei ole veel suutnud välja mõelda meetodit, kuidas aega pikemaks venitada ja isegi Bill Gates ei mahuta ühte ööpäeva rohkem kui 24 tundi. Samas saame läbimõeldud ajaplaneeringuga rohkem olulisi asju ära teha.  Edunet juht Kristjan Sakk räägib, kuidas Outlookis oma tööd efektiivsemalt kasutada. Kliendihaldus Outlookis säästab aega, parandab müüki ja turundust ning tagab kvaliteetsema klienditeeninduse.

Sekretär on kahtlemata üks kõige enam stereotüüpidega seotud ametikoht. Kas müüte on võimalik murda, aja jooksul väljakujunenud väärarusaamu  ümber lükata ja kuidas kujundada imagot kajastab oma praktilistele kogemustele toetudes kommunikatsiooni-ja suhtekorralduse professor Kaja Tampere.

Juba keskmine arusaamatus võib käivitada konflikti. Kuidas saame me ise emotsioone maandada ja konflikti pidurdada? Optipartners koolitaja Indrek Rahi toob osalejate ette lihtsa ja praktilise juhise konfliktsetes olukordades käitumiseks.

Kuidas tulla toime infotulva ja kohvinurgajuttudega, mis vahel tunduvad üle pea kasvavat, kajastab Microsoft Baltikumi personalijuht Merle Lindma.

On viimane aeg mõelda ka eelseisvatele suvepäevadele! Ettevalmistusprotsessist, abijõudude kaasamisest, firmapäevade nö.kasulikust ülesehitusest ja meeskonna nö. varjatud ühendamisest läbi ühistegevuste ning ka sellest miks just kontoriväline aeg on parim inimeste „sidumiseks“ räägib suhtekunst koolitaja Ülli Kukumägi.

 Vaata sekretäride päeva konverentsi kava.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Airi Aljas

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Toosikannu puhkekeskus Käru vallas Raplamaal

Raplamaal asuv Toosikannu puhkekeskus on ideaalne peokoht nii suurematele kui ka väiksematele seltskondadele. Aga mitte ainult – Toosikannus asub Eesti esimene ja ainus loomapark ning lisaks tähtpäevade tähistamisele on see suurepärane koht asjalikele koosolekutele ja konverentsidele.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine