Restoranitest: Kuldmokk, gurmaanlik linnuke

Restoran Kuldmokk
Restoran Kuldmokk

Kuldmokk olevat linnuliik, keda iseloomustab eelkõige gurmaanlus ja kes valib hoolega, mida ja kuidas ta sööb. Vähemalt tutvustab teda sel moel restorani Kuldmokk näoraamatulehekülg, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Pesa on kuldmokk teinud Falgi tee – Toompuiestee kulinaarsesse kolmnurka, ühe hoovi peale kiirsöögikohaga Hotokas ja rahvaliku kõrtsiga Pööbel.
Gurmaanist kuldmoka pesa pole mingi vilets linnupuur, vaid korralik restoran. Küll väheldasevõitu ja puust, aga väga hubane ja soe.

Igal maal oma kombed

Toreda nimega restoranil on ka tore menüü. Road pärinevad Vahemere maadest, aga mitte ainult Itaaliast ja Prantsusmaalt, vaid ka ida- ja lõunakallastelt – Kreekast, Aafrikast ja Lähis-Idast. Peakokaks on kreeklane Nikolaos Stavrakakis, kes natuke rohkem kui aasta tagasi tuli Eestisse Manna la Roosat käivitama ja on jõudnud enne Kuldmokka töötada veel ka restorani Katharinenthal peakokana.

Kui Vahemere maade menüü, siis olgu eelroogade tooraine merest ja pearoogade oma maalt, otsustasime. Merelise tooraine valik polnud suur, eelroogades esindasid seda vaid sinimerekarbid ja kaheksajalad. Mõlemad olid maitsvad, priskeid kaheksajalakombitsaid täiendasid läätsed, vutimunad, salatilehed ja kalamari, sinimerekarpide kaste oli rikkaliku maitsestusega.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.
 

Loe kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

 • Heidi Vihma

  Heidi Vihma
  Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara