Restoranitest: Noa Peakoka Pool vabastab kliendi valikutest

Restoran Noa
Peakokk Tõnis Siigur valmistab roogasid, mille kulinaarne tase on imetlust...

Noa on viinud masu järel alanud restoranirevolutsiooni lõpuni, vabastades ka gurmeerestorani valgete linade ja salvrätikute terrorist, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Vähe sellest, peakoka poolel pole vaja pead murda isegi mitte menüü kokkupaneku ja veinide sobitamise üle. Kliendi osaks jääb vaid otsustada, kas sööb ja joob ära kõik, mida seitsmekäiguline menüü ette näeb, või saab osa vaid viiest toidukäigust. Jookidega on valikuvabadus suurem, janusemad saavad sobiva joogi iga käigu juurde, vähemjanustele jääb võimalus piirduda klaasi-kahega või hoopis veinita läbi ajada.

Isegi selle kallal pole vaja pead murda, millises järjekorras söögiriistu kasutada: need on paigutatud karpi ja igaüks võib oma parema äranägemise järgi otsustada, kas süüa kartulipürees kaheksajalga lusikaga, kahvliga või mõlema riistaga korraga. Muidugi pole Noa Peakoka Pool esimene restoran, kes oma kliendid valiku raskest koormast vabastab, kuid Eestis nad on esimesed, kes selle nii täiuslikul moel on välja arendanud.

Menüü on trendikalt napp, iga roa kohta vaid kolm sõna: Makrell, tomat, umami; Kaheksajalg, kartul, kurk; Lammas, salatsigur, tatraidud jne. Valmistusviisid jäid teenindaja lahti rääkida ja üldiselt sai meie ettekandja sellega päris hästi hakkama, ainult umamiga makrelli ja tomati juures jäi ta mõnevõrra hätta.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Galerii

Osale arutelus

 • Heidi Vihma

  Heidi Vihma
  Puhkepäeva toidukriitik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara