6. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proaktiivsusega ebameeldivuste vastu

Võta 15 minutit aega. Lase mõttes oma tavalised igapäevased tegevused-toimetamised silme eest läbi. Kui palju on nende hulgas asju, mida kohe üldse teha ei taha, aga on vaja? Pane neist kolm kõige vastikumat kirja. Miks nad nii vastikud on? Urgitse enda sees kohe sügavalt ja leia ka kõige salajased põhjused.

Seejärel tee pisike paus, siruta oma selga või tee midagi muud meeldivat ja …hakka otsima proaktiivsust enda seest. Mida saaks oma mõjuringis teha, et muuta need vähem vastikuks?

Ja kribi vastused kiiresti üles, muidu unustad ära, et olid äsja proaktiivne.

Proaktiivsus on 21. sajandi kõige hinnatum omadus tööandja arvates. Kui oled oma vastused kirja pannud, on järgmisel tööintervjuul kohe näide tuua.

Keskendu sel nädalal mõtteterale: iga kord, kui mõtlen, et probleem on kusagil väljaspool, siis see mõte ise ongi probleem. Ehk, iga kord kui „miski või keski“ mind hulluks ajab, siis just see ongi mõte, millega on vaja proaktiivselt tegeleda.

Meile ei tee haiget mitte see, mida teised inimesed meile teevad. Kõige olemuslikumas mõttes haavab meid meie enda valitud reageering sellele, mis teised meile teevad.

Kuula ka, mida Stephen R.Covey proaktiivsusest räägib: www.youtube.com/watch?v=U8LM4C1l70U&feature=related

Autor: Enesejuhtimise blogi - Silva Laius, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700