27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ütle ei asjadele, mida pole vaja teha

Õpi ütlema EI sellele, mida pole vaja teha.Aga kuidas ma tean, mida pole vaja teha?Vastus on lihtne: tee selgeks, mis on sinu jaoks oluline.

Me ütleme alati millelegi ei, kui me ei õpi ütlema ei ebaolulisele, siis ütleme seda automaatselt olulisele.

Planeeri oma elu nädala kaupa. Nädal on paras suutäis, kuhu mahub nii olulist kui mitteolulist.

Kui me planeerime asju päeva kaupa, koostame nn to do list´i. Me tegelikult prioritiseerime oma kriise, sest tegeleme pakiliste asjadega. Kui me planeerime nädala kaupa, siis on lootust, et plaanidesse jõuavad ka olulised asjad. Muuseas, kes siiski armastab neid nn to do list´e, muutke ta don´t do list´iks, kuhu panete kirja kõik need asjad, tegevused, harjumused jne, mida mitte teha.

Kui nädal on planeeritud, siis vaata plaan üle sellise pilguga: mis on üks oluline tegevus sel nädalal, mis pikemas perspektiivis muudab sind paremaks iseendaks, paremaks lapsevanemaks, paremaks abikaasaks, paremaks sõbraks, paremaks töötajaks, paremaks juhiks jne. Kui sa oma nädalaplaanist seda ei leia, siis pinguta veel.

Nii hoiad oma erinevad rollid tasakaalus ja oled lõppkokkuvõttes neis kõigis edukam. Ka järgmises kirjas jätkan Nädalakompassi teemal.

Alternatiiv kõigele, mida me teha ei taha, on jätkata endiselt selle tegemist, mida me juba teeme. Ja huvitav on see, et ka tulemused jäävad enam-vähem endiseks, ainult pisut viletsamaks.

Loodan, et suvi teeb restardi!

Autor: Enesejuhtimise blogi - Silva Laius, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700