8. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äriloovuse blogi: võitle oma ideede eest

Säravate ideede leidmine ja parimate välja valimine on tühi töö kui välja valitud ideid ellu ei viida. Järgnevalt kolm soovitust ideede elluviimise hõlbustamiseks:

 1.Võitle oma idee eest. Enamik inimesi ei armasta muudatusi ning on seetõttu juba algusest peale pigem idee vastu kui selle poolt. Kui oma ideesse usud, siis mitte ära ürita seda ellu viia, vaid vii see ellu. Kõiki vastuargumente ei ole võimalik küll kunagi ette näha, aga sa saad oma elu kergemaks teha kui mõtled juba alguses läbi vastaspoole võimalikud vastuargumendid ning pareerid need juba oma idee esitamise ajal.

2.Ole kannatlik. Üks vana lugu räägib, kuidas kaks konna kukkusid koore sisse – üks kaotas lootuse ja uppus, samal ajal kui teine püüdis järjekindlalt välja hüpata ning pääseski lõpuks välja tänu sellele, et oli väsimatu hüppamisega koore võiks muutnud ja jalgade alla tekkis toetuspind. Mõnikord võib ideele toetuse leidmine võtta samuti kaua aega – kui idee esimene kord tagasi lükatakse, siis ära seda sellepärast kõrvale jäta. Vähemalt osade inimeste kõrvade vahele istutasid sa seemne ning algas idee inkubatsiooniperiood. Ära imesta kui nad ühel kenal päeval sinu ideed enda uue ideena esitlevad. Loomulik õppimise protsess. Aga kui keegi ei esita ideed uuesti, siis tee seda mingi aja pärast ise.

3.Näita olukorra muutmise möödapääsmatust. Legend räägib, et kui Hispaania maadeavastaja Hernan Cortez Ladina-Ameerikas randus, siis ta põletas laevad ära ning ütles oma meestele, et neil on kaks võimalust – see maa vallutada või saada surma. Põgenemine ei olnud enam võimalik. Mõnikord võib teiste veenmiseks olla vajalik selgelt näidata, et senisel moel jätkata ei saa ning mingeid vabandusi või alla andmisi ei aktsepteerita.

Autor: Urve Vilk, Indrek Maripuu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700