21. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaugsuhe  - piin või õnnistus?

Huvitav, palju on Eestis inimesi, kellel on kaugsuhe. Kaugsuhe, mis see veel on?

Kui Sind see sõna veel siiani puudutanud pole, siis tea, et kaugsuhe on nähtus, kus teineteist on leidnud inimesed, kes teps mitte ühes linnas ei ela ja kes seetõttu silmast silma vaid paari kuu tagant kohtuda saavad.

Esmapilgul võib tunduda, et see on hea võimalus hoida oma suhet pikalt värske ja romantika püsiv, aga tegelikult võib lahusolek üpriski piinavaks kujuneda. Tõeline trikk!

Ma usun, et neid inimesi on suurriikides rohkem, kes kaugsuhtes elavad, aga küllap on reisid kaugetesse maadesse loonud ka Eestisse juurde inimesi, kelle kõigekallim elab hoopiski mujal.

Just sellisest olukorrast ja kõigest sellega kaasnevatest piinadest, pingutusest ja taaskohtumisrõõmust ning suurest kirest räägib eelmisel nädalal Solaris Kinos linastuv film Kaugsuhe Drew Barrimore`iga peaosas. Meenutuseks, et Drew Barrimore oli juba lapsena staar. Mitte ainult seetõttu, et mängis Spielbergi kuulsas filmis E.T., vaid lood tema suitsetamisest 9-aastaselt ja muudest sellistest staaritempudest, tõid talle kaasa kuulsuse, mis tõenäoliselt on tema hilisemat karjääri pigem takistanud kui aidanud. Barrymore tegutseb lisaks näitlemisele ka veel produtsendina.

Igal juhul kutsus Oscari-nominendist dokumentalist Nanette Burstein  oma esimese mängufilmi naispeaosaliseks just Drew Barrymore`i, kes minu arvates otsekohese ja vaimuka ajakirjanikuhakatise rolliga kenasti hakkama saab ning koos ekraanipartner Justin Longiga korraliku romantilise komöödia välja mängib.

Kaugsuhe tekib filmis nagu suhe ikka – siis kui seda oodatagi ei oska. Paar kohtub juhuslikult New Yorkis  ja mõni aeg hiljem sõidab naine koju San Fransiscosse. Aga leek on loidetud ja hoolimata  asjaosalisi lahutavatest tuhandetest kilomeetritest, ootamatutest kiusatustest ning sõpradest ja sugulastest, kes paarile kaikaid kodaratesse loobivad, need kaks pingutavad kõigest väest, et see kaugsuhe toimima panna.

Nagu korralikus romantilises komöödias kohane, saab siingi paaril korral vähemasti päris südamest naerda. Situatsioonid ei ole liialt magusateks jäetud, vaid päris elusad ning kohati osatäitjate sõnakasutust kuulates tundub, et levitaja soovitus filmi vaadata alates 12-eluaastast täiesti oma kohal.

On see siis piin või õnnistus kui sinu teine pool on ennast hoopis maakera kaugemas nurgas sisse seadnud ning kokkukolimine esmapilgul keeruliseks osutub?Olukord on kindlasti eriline ja annab lisaks kõigele muule ka võimaluse iseendaga paremini tuttavaks saada.

Igal juhul on kinoskäik hea võimalus oma elule vürtsi lisada elades kaasa ekraanikangelaste pingutustele oma elule hing sissepuhuda.

Autor: Urve Vilk, Kinoblogi - Tiina Drui

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700