2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uhkus ajab upakile

 Vanasõnad on lahedad – meil on terve rida vanasõnu ja kõnekäände, mis on ehtsad terve mõistuse väljendused.

Hakkasime õhinapõhiselt veidi enam kui aasta tagasi kirjutama raamatut, kus valisime välja terve hulga vanasõnu, mõtestasime neid lahti juhtimise ja loovuse mätta otsast ning panime kirja ka juhendavad küsimused ning  harjutused oma organisatsiooni loovamaks muutmiseks.

Võib olla see kunagi saab raamatuks ka, aga hakkan neid pisitasa ka siin avaldama.

Uhkus ajab upakile

Mina-tean-seda-asja suhtumine viib äärmiselt harva suure eduni. Kuula teisi. Sageli me justkui kardame küsida nõu väljastpoolt oma “siseringi”, kardame näida ebakompetentsed. Samal ajal arutame asja meeleldi lähimate kolleegidega, nendega, kelle arvamused on turvalised ja ootuspärased, kelle kohta me teame, et nad toetavad meie enda seisukohtasid.

Tule mugavustsoonist välja, küsi nõu mõnelt mitteeksperdilt – saad hoopis teise nurga alt vastuse ja täiesiti teised ideed. Ilmselt saad ka vastuväiteid enda mõtetele. Need on vastused, mis võivad käivitada suure hulga uusi ideid ja aitavad Sul vaatenurka muuta.

Mida siis teha?

• Küsimus: Kas sinu organisatsioonis on osakondasid või inimesi, kellelt sa mitte kunagi ei lähe nõud küsima?

• Harjutus: Kutsu nad järgmisele ajurünnakule ja küsi nende arvamust.

• Küsimus: Kas teised võivad sind vahel pidada maailmanabaks, kes teab alati kõike kõige paremini?

• Harjutus: Küsi lähimatelt kolleegidelt ausat hinnangut eelmisele küsimusele.

.

 

Autor: Urve Vilk, Indrek Maripuu

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700