17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mine nädalaks hulluks!

“Hulluse nädal” oleks just sobilik algus toomaks oma ellu seda, mida võib-olla südames ihkame kuid mida samavõrd ka kardame lastes end piirata tavadest ning dogmadest.

Teha iga päev sama asju ja loota, et midagi saab teistmoodi olema on idiootsus. Oleme kõik loomult rohkemal või vähemal määral laisad ja ega ta niisama meist ei lahku kui ennast utsitades.

Allpool mõningaid mõttevälgatusi, mida katsetada:

 Ärka hommikul vara (või siis hilja kui oled varajane).

Mine trenni. Kui oled selles vana kala, siis ära mine või kui tervis lubab, suurenda koormust.

Sõida nädalvahetuseks ära maale, jäta arvuti maha, lülita telefon välja. Tee käed mullaseks. Kui elad maal, mine linna.

Muuda riietuses midagi. Kui muidu käid casualis, pane ülikond selga (kasvõi üheks päevaks), kui käid ülikonnas, ole päev casualis ehk tee midagi täpselt risti vastupidist kui seni.

Tee nädalas üks päev (nt pühapäev) söögivabaks, tee veepäev. See näitab, mis puust tehtud oled, treenib iseloomu, kasulik tervisele ja kui pikemalt teha, siis ka rahakotile.

Jne...

Ise kogesin, kuidas oma piire, julgust ennast väljendada avardas tantsimine, täpsemalt 5 rütmi tants, see näitas kuivõrd väikesed hirmukesed, mis meil on, meid kinni hoiavad. Aga see polnud veel kõik. Üks asi on teha tantsupoognaid kusagil nelja seina vahel, teine asi on seda proovida (kasvõi korraks) kusagil tänaval. Ma nii julge (veel) polnud, et keset kesklinna seda proovida aga Pirita teel sai harjutatud küll tantsusammu. Tulemus? Hea tuju, muigel ning naeratavad vastutulijad, veidi elevust ja seda lihtsalt seetõttu, et tavalise kõnni asemel teed kaaslasega paar poognat.

Mida selliste pealtnäha mitte mingit väärtust andvate tegevuste mõju?

Õpetab ületama väiksemaid hirme, mille ületamise kogemusest võib sündida eeldus murrangulisteks protsessideks elus.

Kinnistame veendumust, et pole meie asi, mida teised meist mõtlevad.

Mõistame, et loomingulise impulsi saamiseks pole vaja suurt midagi teha.

Kogu “mosaiik” võib muutuda pelgalt ühe mosaiigikillu ära vahetamisest.

Muutus algab esimesest väiksest sammust.

 

Autor: Urve Vilk, Enesearengu blogi - Kristo Kiviorg

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700